Stanivuković najavio novu taktiku: Na Staroj autobuskoj stanici u regulacionom planu stavićemo livadu

22.08.2023. | 14:39

Predložio sam da održimo vanrednu sjednicu Skupštine, na kojoj ćemo po ubrzanom postupku mijenjati regulacioni plan i na mjestu Stare autobuske stanice predvidjeti livadu, istakao je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković na konferenciji za medije nakon održanog sastanka sa stranačkim predstavnicima koji je održan zbog, kako je rekao, borbe sa “Autoprevozom”.

Na današnjem sastanku pored Stanivukovića, njegovih saradnika i odbornika PDP-a, pristuni su bili i predstavnici Socijalističke partije, Socijalističke partije Srpske, Narodnog fronta, kao i predsjednik Skupštine Ljubo Ninković, a gradonačelnik tvrdi da je dobio saglasnost prisutnih za nastavak borbe za gradsko zemljište.

“Ono što mi je zaparalo uši, je izjava direktora Autoprevoza, koji je rekao da će na parkingu Stare autobuske stanice biti građene zgrade”, rekao je Stanivuković.

Izmjenom regulacionog plana, koji bi zabranio gradnju na ovom parkingu, Stanivuković se nada da će spriječiti rukovodstvo “Autoroevoza” u nastojanju da preuzmu i zemljište koje obuhvata dio Vidovdanske ulice, kao i zgradu Muzeja savremene umjetnosti.

“U ovoj borbi hoćemo da spasimo tri četvrtine od spornih lokacija. Dobio sam saglasnost ovog dijela odbornika da idemo sa vanrednom sjednicom, kako bi Autoprevoz odustao od Vidovdanske ulice i Muzeja”, tvrdi Stanivuković i dodaje da su mu prisutni danas obećali da će se sa njim na licu mjesta pojaviti prilikom narednog pokušaja deložacije sadašnjeg parkinga.

Pored prijedloga o vanrednoj sjednici skupštine, uslijediće i formiranje Komisije u kojoj će biti zastupljeni svi predstavnici u banjalučkoj Skupštini.

“Ne smijemo dozvoliti da njihov plan uspije, da preuzmu parking i da na njemu grade zgrade, a da nakon toga preuzmu Vidovdansku ulicu i Muzej koji su od javnog interesa”, istakao je Stanivuković.

Srđan Banović, BL portal