Stanivuković kod biskupa Komarice: Čestitke povodom katoličkog Božića

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković obišao je Banjalučku biskupiju i povodom predstojećeg katoličkog Božića uputio biskupu banjalučkom Franji Komarici, sveštenstvu i svim vjernicima najiskrenije čestitke.

Uz želju da svi vrijeme izazova, kojima smo izloženi, prebrodimo međusobnim poštovanjem, uvažavanjem, saradnjom i podrškom, gradonačelnik je poželio svim pripadnicima katoličke vjeroispovijesti da prazničnu radost provedu u miru i dobrom zdravlju.

-Nadam se da će svi naši sugrađani vrijeme praznika provesti u krugu svojih porodica i toplini porodičnih domova, a da će duhovnu snagu i ohrabrenje za izazove u godini pred nama pronaći u međusobnoj slozi i podršci, a svi vjerujući u krugu Crkve i vjere – navedeno je u čestitki.

Gradonačelnik je sa biskupom Komaricom razgovarao o međusobnoj saradnji između Biskupije i Grada i važnim projektima.

-Za katoličku zajednicu Grad je protekle godine uradio više nego ikada do sada, kako kroz podršku u iznosu od 50.000KM za razne projekte, podršku za određene infrastrukturne projekte koji su važni za udruženje „Karitas“, a finansiraćemo i proces legalizacije svih vjerskih objekata na teritoriji našeg grada. Upravo o ovim temama sam imao priliku razgovarati sa biskupom Komaricom – poručio je Stanivuković.

Gradonačelnik je povodom katoličkog praznika Božića obišao i Katolički školski centar u Banjoj Luci.

Ostavite komentar: