Stanivuković čestitao Dan državnosti Srbije: Zahvalni smo za veliku podršku

15.02.2023. | 09:42

Gradonačelnik Banje Luke, Draško Stanivuković, uputio je predsjedniku Republike Srbije, Aleksandru Vučiću i svim građanima Republike Srbije čestitku povodom 15. februara – Dana državnosti Republike Srbije, saopšteno je iz Gradske uprave.

Kako je istakao u čestitki – sjećajući se podviga srpskih ustanika s početka devetnaestog vijeka, uvijek naglašavamo i zavjetnu misao o slobodi na kojoj su izrasla njihova istorijska postignuća.

“Ta misao je najpostojanija vertikala našeg kolektivnog kretanja kroz burne istorijske događaje, ali i sve buduće. Uvjeren da ćete, kao i do sada, u svome državničkom radu i ponašanju, naći načina da zavjetne i vrijednosne konstante naše povijesnice saobrazite sa zahtjevnim izazovima našeg vremena, Vama i građanima naše bratske Srbije čestitam Dan državnosti uz veliku zahvalnost zbog podrške koju Srbija pruža Banjoj Luci, cijeloj Republici Srpskoj i srpskom narodu ma gdje god da se nalazio”, naveo je gradonačelnik u čestitki.

Zahvalio je i na tome što se ulažu veliki napori da se Srbija razvija i ide prema naprijed, jer, kako je istakao – to je na ponos cijelom srpskom narodu.