Stambeno zbrinjavanje bračnih parova: Amidžić i Stanić podržali inicijativu mladih SNSD-a

Odbornici skupštinske većine u Gradu Banjaluka Srđan Amidžić i Neven Stanić na današnjoj sjednici podržali su inicijativu mladih SNSD-a o subvenciji za stambeno zbrinjavanje mladih bračnih parova po uzoru na Doboj i Trebinje.

“Ideja o kojoj je govorio kolega Stanić, ali su govorili i mladi SNSD-a jeste vezano za samu pronatalitetnu politiku, na način da se stvaraju preduslovi za sklapanje brakova i da se stvaraju preduslovi da bolje funkcionisemo. Odlična ideja na kojoj treba zajednički da radimo i da taj prijedlog dovedemo do završetka”, rekao je Amidžić.

Istakao je kako od dobrih ideja i prijedloga ne treba da se pravi političko bojište, već da zajednički rade na realizaciji, kako ne bi završilo kao i sa prijedlogom za porodilje. Takođe, ono sa čim nije saglasan kako ističe da se iznos od 500KM za porodilje dijeli na dva dijela i isplaćuje u dvije rate.

“Podržavam da se razradi ideja za stambeno zbrinjavanje mladih bračnih parova, a kada su u pitanju porodiilje apelujem da se to isplati kako je uvojeno a to je u komadu 500KM i volio bih da postignemo taj dogovor. Podržavam doradu za treće i četvro dijete”, rekao je Amidžić.

Kako kaže, nažalost, porodilje su primjer kako se dobra ideja može oskrnaviti, te kako ističe nova administracija nije dala doprinos njihovoj ideji, već su je gotovu preuzeli.

Takođe i odbornik Bojan Pećanac smatra da Banjaluka može i treba realizovati ova pitanja za strategiju demografskog razvoja i da je potrebno da se iz svakog Kluba uključi po jedan odbornik i da se na taj način uputi što više inicijativa.

„Mi moramo mladim bračnim parovima obezbijediti što bolje uslove kako bi došli do formiranja porodice. Neophodno je zaposlenje, a svakako i stambeno pitanje. Imamo dva grada u Srpskoj koja su riješila to pitanje, a to su Doboj i Trebinje“, rekao je odbornik SNSD-a u Skupštini grada Bojan Pećanac, piše ATV.

Ostavite komentar: