Srećni, ponosni i tip-top sređeni! Maturanti Tehnološke škole uljepšali banjalučke ulice

Žarko sunce ispratilo je maturante Tehnološke škole koji su večeras krasili Trg Krajine gdje su se okupili kako bi se fotografisali sa roditeljima, drugarima i profesorima.

Sretni što kiša ne remeti njihovo slavlje, i sa nadom da će vedro ostati sve dok ne uđu u hotel “Bosnu” gdje će nastaviti slavlje.

Maturantica Lea Tokalić koja je završila za kozmetičkog tehničara, za “Glas Srpske” rekla je da su osjećanja pomiješana.

“Ubuđena sam zbog mature i završetka škole, ali postoji i strah od “svijeta odraslih”. Trenutno se nalazim na raskrsnici za budućnost, da li početi raditi ili ipak nastaviti školovanje”, kaže Tokalićeva ističući da joj je želja da nastavi sa nečim poptuno nevezanim za prethodno školovanje.

“Što se tiče sjećanja ostaće mi još dugo eksurzija, bježanja sa časova pa čak i profesori koji su se trudili da nam prenesu znanje najbolje što znaju, jako sam im zahvalna na tome”, zaključuje ona.

Vesela i razigrana dok joj trubači sviraju omiljenu pjesmu, maturantica Tamara Delić koja je završila za frizera, kaže da je uzbuđena što je školovanje privela kraju.

“Emocije su me savladale. Drago mi je da sam završila srednju školu, ne planiram na fakultet. U najljepšem sjećanju ostaće mi praksa i frizure koje smo pravili”, kaže uzbuđena maturantica Delić.

Isti entuzijazam dijelu i njena drugarica Milana koja ističe da je dugo čekala maturu, te da se mjesecima spremala za istu.

“Ovo je nevjerovatan osjećaj, ne mogu da vjerujem da sam došla do kraja srednje škole. Planiram da upišem fakultet, ali još nisam odlučila šta bih”, kaže Milana.

Ostavite komentar: