“Srce Banjaluke” oduševilo prolaznike: Gospodska ulica sređena u pravom “proljećnom ruhu”

Sređivanje krajiške ljepotice za proslavu Dana grada počelo je juče, a centar Banjaluke danas je osvanuo u potpuno novom ruhu.

Iako prizori iz popularne Gospodske ulice, koje su građani sinoć mogli vidjeti tokom šetnje najpopularnijim šetalištem u gradu na Vrbasu, na prvi pogled nisu obećavali, situacija ja danas potpuno drugačija.
Građani komentarišu da su zadovoljni. Sviđa im se cvijeće koje “visi” iznad šetališa u “okruglim korpama”… Sve to, sasvim sigurno učiniće ovaj dio grada omiljenom lokacijom za “selfiranje” mnogih Banjalučana, ali i putnika namjernika.
“Zaista mi se sve ovo sviđa. Proljeće i jeste, tako da cvijeća nikada ne može biti dosta. Vjerujem da će moje prvo naredno slikanje biti upravo ovdje”, rekla je jedna slučajna prolaznica.
S druge strane i Banjaluka je danas čistija nego ikada. U toku noći, sa srijede na četvrtak usvojen je budžet grada, pa je odmah krenulo i ubrzano čišćenje smeća koje se proteklih dana gomilalo na “svakom ćošku”.
Čista i sređena Banjaluka, još ako je “ukrašena”, sasvim sigurno je slika koju njeni najstariji, ali i oni najmlađi stanovnici žele da gledaju svaki dan.
I da podsjetimo, Dan grada Banjaluka obilježava se 22. aprila, a kako su već saopštili nadležni, pripremljen je i bogat program.

 

Ostavite komentar: