“Sram da Vas bude”: Žestok odgovor Ani Kotur Erkić nakon što je prozvala Stanivukovića

Tatjana Berić, član PDP, odgovorila je aktivistkinji i borkinji za ljudska prava i prava osoba s invaliditetom Ani Kotur Erkić, na prozivke koje je uputila na račun gradonačelnika Draška Stanivukovića.

Berićeva je rekla da se osjeća prozvanom kao osoba sa invaliditetom u dijelu njene izjave i da nije tačno da ih Stanivuković vrijeđa.

“Gospođo Erkić, Ana “borcu za ljudska prava”, kako se nazivate, da li je lična frustracija i animozitet prema nekome razlog da smišljate bolesne tvrdnje? Gospođo Erkić, Ana, taj koga vi optužujete da vrijeđa lica sa invaliditetom, naš gradonačelnik Draško Stanivuković je jedini koji je meni kada sam ostala u ćorsokaku, sa svim zatvorenim vratima i na rubu psihičkih poremećaja usljed situacije koja me snašla, otvorio svoja vrata i pružio ruku. Jedini koji je stao iza mene kada je bilo najteže. Gdje ste bili tada”, napisala je ona.


Госпођо Еркић, Ана “борцу за људска права”, како се називате, да ли је лична фрустрација и анимозитет према некоме…

Objavljuje Татјана БерићUtorak, 12. siječnja 2021.

Potom je podsjetila na aferu “Pelene”.

“Gospođo Erkić, Ana, gdje ste bili kada su pelene bile problem i kada je jedini Draško Stanivuković istupio i izborio se za veći broj i bolji kvalitet istih, dok ste ga Vi i tada pljuvali? Gospođo Erkić, Ana, samo sram može da Vas bude, a znate da ste i mene potkačili kada ste rekli da kolica koristim za reklamu i da nisam lice sa invaliditetom. Na kraju, nije Draško taj koji je izreku smislio, ista postoji prije njegovog rođenja, mog, Vašeg, zašto ne krivite onog ko jeste? Borče za ljudska prava, Vi o ljudskosti ne znate ništa i mogli biste da učite od njega koga bezočno optužujete”, napisala je Tatjana Berić.

Podsjećanja radi, Ana Kotur Erkić je u intervjuu za Srnu rekla da je Stanivukovićeva izjava “Jesam zauzet, ali nisam oduzet” upitna sa nekoliko aspekata, a prvi od njih je “stvar lične kulture”, gdje on “pokazuje da govor primjeren kafanskom i kolokvijalnom okruženju prenosi u javnu sferu bez svijesti o posljedicama”.

“S druge strane, ono što mene lično vrijeđa jeste odnos prema osobama s invaliditetom. Voljela bih da gradonačelnik odgovori na pitanje da li bi istu rečenicu ponovio pred osobom koja koristi invalidska kolica, pred muškarcem koji koristi kolica. Naše društvo je puno stereotipa, a rijetki su koji razumiju da osoba s invaliditetom, u ovom kontekstu muškarac s invaliditetom, ima mnogo prepreka s kojima se mora suočiti, mnogo zadataka na koje ne odgovara i ne može da ih ispuni na tipičan način. Ovdje je muškarac samo onaj koji može da obezbijedi svoju porodicu i da ima djecu”, ukazala je Erkićeva.

Ostavite komentar: