Spremni za vikend? Evo šta sve možete vidjeti u Banjaluci

09.07.2021. | 10:33

Koncertom kraljice fada – Marize na tvrđavi „Kastel“ u petak 9. jula predstoji vikend, tokom kojeg će Banjalučani imati priliku da uživaju u različitim kulturno-zabavnim aktivnostima.

Banjalučka publika u subotu 10. jula uživaće u koncertu Radeta Šerbedžije u pratnji „Zapadnog kolodvora“, kada se ujedno i zatvara „Banja Luka Fest“, koji je oduševio publiku i otvorio u našem gradu jednu potpuno novu epohu kulture.

Iste večeri od 20.00 časova pozorišnom predstavom „Ana Karenjina“ u izvedbi Novosadskog pozorišta završava se i Teatar fest „Petar Kočić“.

Na ljetnoj sceni Gradskog pozorišta „Jazavac“ nastupiće banjalučki bendovi „Prekidač“ i „Mothersurfersi“.

Skokovima sa Gradskog mosta, jednim od zaštitnih znakova „Ljeta na Vrbasu“, u nedjelju 11. jula, od 15 časova, biće i zvanično otvorena ova, tradicionalna sportska manifestacija. Prethodno tog dana, sa početkom u 14 časova, najavljen je nastup ronilaca i spasilaca Ronilačkog kluba „Buk“.

Prema najavi iz JU „Turističke organizacije grada Banje Luke“, organizatora manifestacije, prijavljeno je više od 20 skakača iz: Banje Luke, Zenice, Sarajeva, Mostara, Konjica, Cazina, Užica i Kragujevca.

U nedjelju mještani naselja Petrićevac proslavljaju praznik Svetih apostola Petra i Pavla, a tim povodom će 11. i 12. jula biti priređena manifestacija „Petrovdanski dani Petrićevca“.

U sklopu manifestacije biće priređen bogat program, koji će početi 11. jula prazničnim bdenjem u crkvi „ Svetog Petra i Pavla“ od 18.00 časova, nakon čega je predviđen čas posvećen najmlađim sugrađanima.

Iste večeri od 20.00 časova održaće se finale turnira u futsalu, a od 20.30 časova predviđeno je tradicionalno petrovdansko mašalanje, nakon čega će ispred crkve biti priređen kulturno-umjetnički program.