Spreman veliki projekat na Manjači: Zvaničnici dolaze da vide plan izgradnje ski-centra

Master plan izgradnje i strategije razvoja ski-centra na Manjači biće predstavljen sutra u mjestu Ražani na Manjači, najavljeno je iz Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske.

Predstavljanje će biti održano u parohijskom domu Crkve Uspenja Presvete Bogorodice sa početkom u 13.00 časova.

Plan izgradnje ski-centra Manjača predstaviće direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan Ljevnaić.

U saopštenju je navedeno da bi događaju trebalo da prisustvuju srpski član predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija, predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić, ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić, ministar trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić, te ostali zvaničnici Republike Srpske.

Okupljanje na predviđenoj lokaciji planirano je u 12.45 časova, snimateljima i foto-reporterima biće omogućeno uzimanje kadrova u 13.00 časova, dok su izjave za novinare planirane u 13.40 časova.

Vlada Republike Srpske usvojila je juče informaciju o izgradnji ski-centra Manjača, procijenjene vrijednosti projekta 53.360.000 KM bez PDV-a, koja se odnosi na troškove projektovanja i izgradnje tog centra.

Planirana površina ski-centra odnosi se najvećim dijelom na površine koje zauzimaju ski-staze, čija ukupna površina iznosi 75.000 metara kvadratnih, zatim instalacije i ljetni sadržaj, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Prema planiranom rješenju ski-centra Manjača, predviđen je jedan isklopivi šestosjed, pokretna traka, dvije osnježene ski-staze, sistem za osnježavanje sa jezerom, osvjetljenje staza, ambulanta, biciklistička i šetačka staza, upravna zgrada, parking i drugi prateći sadržaj.

Ostavite komentar: