Sportska dvorana biće izgrađena na Laušu: Radost za učenike jedne od najvećih osnovih škola u Banjaluci

Gradska uprava raspisala je danas tender za izbor izvođača koji će graditi sportsku dvoranu na Laušu.

Nova sportska dvorana nalaziće se uz jednu od najvećih osnovnih škola u gradu „Sveti Sava“.

“Godinama je velika potreba za ovom sportskom dvoranom, zbog čega je i odlučeno da se započne sa realizacijom ovog značajnog projekta, ukupne vrijednosti 1,35 miliona KM”, rekao je načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar.

I ova nova dvorana, kako je istakao – funkcionisaće po istom principu kao i dvorana koja se trenutno gradi na Starčevici, u sklopu OŠ „Branko Radičević“.

“Dvorana je projektovana tako da će se u njoj moći održavati i sportska takmičenja za gotovo sve sportove. Takođe, u okviru ovog projekta, biće obnovljeni postojeći školski tereni za fudbal i košarku, te izgrađene i tribIne”, naveo je Bilčar i dodao da će nova sportska dvorana u naselju Lauš djelovati u okviru Javne ustanove Sportski centar „Borik“.

Direktor OŠ „Sveti Sava“ Miroslav Popržen, naglasio je da je nova sportska dvorana veoma značajna za učenike, ali i za ostale stanovnike Lauša.

“Nastava fizičke kulture do sada se odvijala samo za učenike od šestog do devetog razreda u maloj sali, koja je početkom godine renovirana. Oni bi, po izgradnji, koristili novu dvoranu, čime bi se stvorila mogućnost da časove fizičkog imaju i učenici od prvog do petog razreda”, rekao je Popržen.

Ostavite komentar: