Sport u školama: Proslavljeni vaterpolista Dejan Savić ponovo u Banjaluci

U vrijeme održavanja 14. Međunarodnog plivačkog mitinga, koji je ove godine okupio oko 500 takmičara, Gradski olimpijski bazen ponovo je posjetio i proslavljeni vaterpolista i selektor reprezentacije Srbije, Dejan Savić.

Savjetnica gradonačelnika, Mirna Savić – Banjac rekla je kako je ovo bila prilika da se svim zainteresovanima dodatno približi projekat „Školsko takmičenje u plivanju i vaterpolu Grada Banja Luka“.

“Danas nas je ponovo posjetio Dejan Savić, zajedno sa sekretarom Tomicom Jovanovićem i vaterpolistom Nikolom Rađenom. Upravo sa njima je Grad ranije započeo ovaj projekat, sa posebnim akcentom na plivanje i vaterpolo, dakle na vodene sportove. Dejan Savić je došao da isprati kako idu pripreme, a tu su bili i profesori fizičkog vaspitanja koji su uključeni u ovaj projekat”, rekla je ona.

Dodala je kako naš grad uskoro očekuje i finale školske lige, te da je proslavljeni vaterpolista Dejan Savić svim dao dobre savjete.

“Ovo takmičenje za cilj ima da dodatno popularizuje plivački i vaterpolo sport u Banjoj Luci. Jedna od svakako najvažnijih aktivnosti koja se realizuje u sklopu ovog projekta jeste da su svi učesnici imali priliku direktno da se upoznaju sa tim kako se stvaraju šampioni”, zaključila je savjetnica Savić – Banjac.

Druženje sa Dejanom Savićem je realizovano tako da se djeca, odnosno učenici koji su obuhvaćeni ovim projektom kroz školsko takmičenje, upoznaju sa likom i djelom jednog od najvećih vaterpolista svih vremena i vaterpolo trenera.

U sklopu toga je organizovano i „Druženje sa Dejanom Savićem“, a sve to svakako je dalo poseban dodani motiv za sve da se bave sportom kao što je vaterpolo i plivanje.

Ostavite komentar: