SNSD jedno, Stanivuković drugo: Ko je zaslužan za čišćenje grada

Smeće koje je danima narušavalo izgled centra Banjaluke jutros je napokon očišćeno. Iz Gradske uprave su saopštili da su radnici “Čistoće” volonterski pristupili čišćenju smeća u dogovoru sa Kabinetom gradonačelnika, a iz Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka uvjereni su da je grad očišćen zahvaljujući jučerašnjoj naredbi Republičkog štaba.

Iz banjalučkog SNSD-a pitaju kako to da sada mogu čistiti i ko će biti odgovoran za to što se nije čistilo od 1. aprila, ako nije usvojen budžet grada.
“Naš grad jutros. Zahvaljujući naredbi Republičkog štaba koja se pozvala na zakone i druge propise. Ima li Gradonačelnik imalo obraza, i svi oni koji su nas ubjeđivali da se grad ne čisti zbog neusvajanja budžeta. Neka se građani zapitaju ko ih je spreman držati u smeću i prljavštini zarad svojih političkih obračuna”, navodi se u objavi Gradskog odbora SNSD-a na društvenim mrežama.
Iz Gradske uprave u saopštenju samo tvrde da volonterski rad radnika preduzeća “Čistoća” ne zahtijeva nikakve vrste transakcija, koje su trenutno onemogućene.
“Podsjećamo, za dalji puni angažman ovog preduzeća, po ugovoru koji se potpisuje, uslovi će se stvoriti nakon usvajanja budžeta”, poručili su iz Gradske uprave.
Podsjećamo, iz preduzeća “Čistoća” jutros su poručili da su očistili Banjaluku samoinicijativno, iako nisu dobili nalog Gradske uprave Banjaluka.
“Poslije zaključka Republickog štaba, zasjedala je Uprava preduzeća Čistoća i donijela odluku da radnici izađu na teren, pokupe i odvezu smeće”, rekao je za ATV direktor Čistoće, Aleksandar Bajić.

Ostavite komentar: