Sniženja i dalje aktuelna: Banjalučki butici mame kupce

Izlozi butika i tržnih centara u Banjaluci tradicionalno, pred kraj zimske sezone, mame kupce istaknutim natpisima o sniženjima, a cijene odjeće i obuće u pojedinim prodavnicama niže su i do 70 odsto.

Talas sniženja je uveliko ispraznio police, ali ljubitelje šopinga očekuje još akcija, sve dok se ne isprazni sva roba u zalihama.

– Sniženja će trajati do marta. Mislim da su se kupci već navikli na sezonska sniženja, pa primjećujem da pojedini mjerkaju neki komad odjeće duže vrijeme čekajući finalno sniženje – rekla je Anita S, prodavačica u jednom butiku.

Dodala je da je kupaca mnogo i da se dobro prodaje odjeća za sve uzraste. Pojedine prodavnice svake sedmice imaju specijalna sniženja određenih artikala.

– Kod nas se ženske jakne mogu pronaći za 40 KM, a kaputi za 60 KM. Muške jakne koje su koštale 130 KM i više sada su snižene na 50 KM. Suknje se mogu naći za deset KM. Imali smo redove ljudi ispred naše radnje, a imam osjećaj da smo prodali lagere džempera koji su bili sniženi na 19 KM – rekla je prodavačica Sara T.

Za one najmlađe, kao i za školarce, roditelji su prije početka drugog polugodišta na sniženjima pazarili dosta odjevnih predmeta, a najviše su se kupovali duksevi i pantalone.

– Školarci najčešće kupuju dukseve, koji su sada sniženi na 12,95 KM i 9,95 KM. U sljedećem talasu sniženja biće još jeftiniji, tako da će cijena ići i do sedam KM – kazala je prodavačica Jasminka M.

U pojedinim prodavnicama zimska obuća je trajno snižena do isteka zaliha. Ženske gležnjerice se mogu naći po cijeni od 39 KM, dok se kožne čizme do koljena prodaju za 120 KM, piše Glas Srpske.

– Kanađanke su najtraženije iz godine u godinu i najviše se prodaju. Njihova cijena je 119 KM, uz dodatnih 20 odsto popusta na kasi. Pored njih, kupuju se i ostali brendovi, po cijeni od 50 do 150 KM – rekli su prodavci.

Šoping vikendom

Kupci rado obilaze butike u doba sniženja, pa su neminovne i gužve, naročito vikendom.

– Za 40 KM sam kupila kaput koji je prije sniženja koštao 150 KM. Kako traje ova pandemija, počela da naručujem onlajn, ali je ipak najljepši osjećaj subotu provesti probajući “krpice” po buticima – kazala je Jelena R.

Ostavite komentar: