Slučaj “Znak”: Iz Puteva demantuju Stanivukovića

“Grad Banja Luka nije vršio nadzor nad izgradnjom saobraćajnice u ulici Ivana Gorana Kovačića, već preduzeće „Putevi Republike Srpske“, napisao je danas gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković na društvenim mrežama nakon što je buru reakcija izazvao postavljeni saobraćajni znak na biciklističkoj stazi u rekonstruisanoj Ulici Ivana Gorana Kovačića.

Dodao je i da u Gradskoj upravi najoštrije osuđuju ovakvo izvođenje radova, te traže da im se dostave i imena osoba koje su vršile nadzor nad ovom saobraćajnicom.

Znak je danas brže-bolje uklonjen, a gradonačelniku nisu ostali dužni iz JP “Putevi RS”.

Ispod Stanivukovićeve objave na Tviteru, portparolka Puteva Natalija Kostrešević je samo napisala “Poštovani gradonačelniče” i ostavila fotografiju na kojoj se vidi dio ugovora koji je Grad Banjaluka, odnosno prethodni gradonačelnik potpisao sa banjalučkim Zavodom za izgradnju.

Iz ugovora proizilazi da je Grad prije nekoliko mjeseci povjerio tom Zavodu stručni nadzor nad izvođenjem radova na rekonstrukciji Ulice Ivana Gorana Kovačića.

Tako je gradonačelnik dobio brzi odgovor, a očigledno i savjet da bi se za tražena imena odgovornih trebao obratiti Milovanu Štrbcu, generalnom direktoru Zavoda za izgradnju koji je i potpisnik ugovora o stručnom nadzoru.

 

Ostavite komentar: