Slučaj „Zastava“: Da li je Stanivuković uklonio obilježja Srpske zbog gradonačelnice Sarajeva

Zastava Republike Srpske nije uklonjena iz Gradske uprave tokom posjete gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić, niti je uklonjeno bilo kakvo drugo obilježje Republike Srpske, tvrde u odgovoru iz banjalučke Gradske uprave.
Odgovor koji je stao u samo ovu jednu rečenicu posljedica je rasprave koja se već povela u medijima i na društvenim mrežama.
Naime, pitanje zastave postalo je posebno interesantno kada su se pojavile fotografije sa ranijih događaja u Gradskoj upravi na kojima je u dijelu gdje se održavaju konferencija za štampu pored zastave Grada uvijek bila i zastava Repuiblike Srpske.
Konferencija za medije, 3.6.2021.
Konferencija za medije, 18.4.2021.
Konferencija za medije, 20.5.2021.

Uručivanje nagrada radnicima Gradske uprave, 22.4.2021.

Uručivanje nagrada radnicima Gradske uprave, 22.4.2021.

Konferencija za medije nakon sastanka gradonačelnika Stanivukovića sa načelnikom opštine Teslić Milanom Miličevićem, 20.4.2021.
U utorak, 22. juna kada su se novinarima obraćali gradonačelnici Banjaluke i Sarajeva, s lijeve strane, gdje je do sada bila zastava Srpske, nalazila se zastava Grada Sarajeva.
Takođe, tokom sastanka dva gradonačelnika na stolu su se nalazile zastavice dva grada bez drugih obilježja.
Na društvenim mrežama slučaj “Zastava” izazvao je brojne reakcije. Dok šef gradonačelnikovog Tima za komunikacije Tanja Vukomanović tvrdi da je priča lažna i da se samo širi mržnja i podižu nacionalne tenzije uz fotografiju koja sugeriše da je zastava Republike Srpske bila na prvom spratu pored biste bana Milosavljevića, dosta je komentara u kojima se kritički komentariše postavljenje zastave Sarajeva na mjestu gdje je do sada bila zastava Republike Srpske.

 

Ostavite komentar: