Slučaj “Obelix na groblje”: I Stanivuković se oglasio

Greške se dešavaju, jer aparat je veliki, poručuje gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković nakon što je u javnost dospio dopis kojim je njegova služba htjela umjesto spomenika da izmjesti banjalučku roštiljnicu Obelix na groblje Sveti Marko.

Dok Banjalučani zbijaju šale na račun, po mnogima, neshvatljive greške, gradonačelnik ističe da je u Gradskoj upravi zaposleno više od 780 radnika i da u lancu ponekad nastane greška.

“Ono što je ključno kada se takve stvari dese mi treba da analiziramo i naravno da vidimo za odgovornost, ne samo onog ko potpiše, jer ima puno stvari na koje i ja stavim svoj potpis, a prođe devet ljudi po hijerarhiji”, rekao je Stanivuković.

Zato Stanivukovićevi politički protivnici ne žele da čekaju. Odbornik Ujedinjene Srpske Neven Stanić kaže da će i on napraviti svoj Tim za reviziju koji bi samo ukazivao na, kako kaže, ludosti u Gradskoj upravi.

“To samo pokazuje nestručnost tih osoba, pokazuje nesposobnost za povezivanje činjenica da se te činjenice sklope u jednu cjelinu. U cijelom tom apsurdu najviše će nagrabusiti građani Banjaluke,” smatra Stanić.

Siniša Mrkobrada, predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Rosulje u kojoj se nalazi roštiljnica Obelix izjavio je za ATV da su građani Rosulja uznemireni nakon vijesti o selidbi tog objekta, jer predstavlja jedno od centralnih i njima posebno značajnih mjesta u naselju.

Društvo prijatelja Austrijanaca u Bosni i Hercegovini “DABIH” poslalo je 27. aprila dopis Administrativnoj službi grada Banjaluka naslovljen kao “Dislokacija Obeliska sa Banjalučkog polja na Groblje Sveti Marko”.

Administrativna služba je reagovala i nadležnim gradskim odjeljenjima proslijedila dopis uz obrazloženje sljedećeg sadržaja:

“Poštovani,

U prilogu vam dostavljamo dopis Društva prijatelja Austrijanaca u Bosni i Hercegovini “DABIH”, vezano za dislokaciju roštiljnice Obeliks, kako bi se preduzele sve daljnje aktivnosti”.

Prema ovom dopisu, roštiljnica Obelix bi umjesto Obeliska, odnosno spomenika trebala da završi na Groblju Sveti Marko.

Ostavite komentar: