Slobodnih kreveta još ima: Hoće li Srpska Open napuniti Banjaluku

Smještajni kapaciteti u Banjaluci još nisu u potpunosti popunjeni, ali očekujemo da će se u aprilu tražiti krevet više. Tako kažu u gradskoj Turističkoj organizaciji, dvadesetak dana pred početak turnira Srpska Open, koji bi, prema očekivanjima, trebalo da dovede i brojne turiste.

Slično “kaže” i stranica Booking, na kojoj još ima slobodnih smještajnih kapaciteta u periodu od 16. do 23. aprila, kada će neka od najboljih svjetskih, teniskim imena ukrstiti rekete u Banjaluci.

Sudeći prema ovim podacima, banjalučke vlasti malo su požurile sa procjenama da su svi kapaciteti već puni, kako je na posljednjoj sjednici banjalučke Skupštine rekao gradski menadžer Bojan Kresojević. Banjalučki odbornik Marinko Umičević tada je otišao i korak dalje, tvrdeći da ne zna gdje će smjestiti silne goste koji mu se već javljaju i traže smještaj u gradu.

U svakom slučaju, prema raspoloživim podacima na Booking-u, vidljivo je da za “udarni vikend” turnira, od 21-23. aprila, već sad ima mnogo više rezervacija u odnosu na vikend prije ili poslije tog datuma. To, vjerovatno, daje nadu da će svi kreveti u gradu biti rasprodati, a u Turističkoj organizaciji tvrde da turnir promovišu na sve načine.

,,Srpska Open je istorijski događaj za naš grad, jer  će ovaj turnir Banjaluku staviti na sportsku mapu svijeta, ali i visoko pozicionirati na turističkoj mapi. Turistička organizacija je od samog početka uključena u promociju putem društvenih mreža, kao i na sajmovima koje posjećujemo u ovom periodu“, kaže za BL portal Dragana Vukliš, direktorica TO Banjaluka i dodaje da će, prije turnira, posjetiti i sajmove u Beogradu i Nišu.

Napominje da su u saradnji sa Udruženjem poslodavaca ugostiteljstva i turizima ,,Horeca“, preduzeli niz koraka kako bi spremno dočekali goste koji će boraviti u Banjaluci. Svim gostima na usluzi će biti i obnovljeni info centar, koji će tokom turnira imati produženo radno vrijeme.

Ovo potvrđuje i Davor Knebl, član Upravnog odbora Udruženja ,,Horeca“ i direktor hotela Jelena u Banjaluci. Knebl za BL portal kaže da se smještajni kapaciteti polako popunjavaju, ali i da još ima slobodnih mjesta u hotelima.

,,Očekujemo da će popunjenost biti 100 odsto u vrijeme turnira. Što se hotela tiče, kod svih je slična situacija kao i kod nas, popunjavaju se polako, ali sigurno“, dodaje Knebl.

Tako kažu i u hotelu Bosna, čiji kapaciteti takođe nisu popunjeni do kraja, iako optimistično očekuju da će uoči turnira svakako biti.

,,U periodu održavanja turnira već imamo rezervacije, ali to nisu turisti koji dolaze zbog tenisa. Trenutno interesovanje za smještaj baš zbog Srpska Open-a je slabo, ali očekujemo da će se to uskoro promijeniti”, napominju u ovom hotelu.

U hotelu Palas za BL portal otkrivaju da imaju još oko 30 odsto slobodnih kapaciteta, kao i da grupnih rezervacija zasad nema.

U hostelu Havana kažu da se raduju održavanju Srpska Open-a, jer sve što se dešava u Banjaluci, znači i više posla za ugostitelje.

,,Kod nas mjesta još ima. Imamo rezerevacija u periodu održavanja turnira, ali ne znamo da li su to gosti koji nam dolaze baš zbog tenisa. Većina danas rezerviše smještaj putem Booking stranice, tako da nemamo uvid u razloge posjete”, pojašnjavaju u Havani.

Željka Pavlović, BL portal

Ostavite komentar: