Slika Banjaluke: I to je moguće, četiri pumpe jedna do druge FOTO

Prema zvaničnim podacima, na teritoriji grada Banjaluka trenutno posluje 45 benzinskih stanica, a samo u naselju Lazarevo, u ulici Knjaza Miloša, ima ih tri u radijusu od sto metara. Ni to, očigledno, nije dovoljno, jer do njih ovih dana niče još jedna. Glavni razlog što pumpu možete „posaditi“ uz stambene objekte i gdje vam je volja je što ne postoji zakonski propis koji određuje minimalnu udaljenost između dvije benzinske stanice.

Da je tako, potvrđuju i iz Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske.

„Tržišni uslovi određuju gdje će investitori graditi benzinske stanice, naravno uz prethodno pribavljanje svih neophodnih dozvola i saglasnosti“, objašnjava za BL portal Gorjana Rosić iz ovog Ministarstva.

Tako se pumpe, praktično, tretiraju kao i prodavnice ili frizerski saloni, priznaje Goran Marić iz kompanije „Nešković Group“ koja završava novu benzinsku pumpu u naselju Lazarevo. Marić smatra da čak četiri pumpe u jednoj ulici ipak pogoduju potrošačima, jer im je izbor veći i nema monopola.

„Za stanovnike Lazareva je svakako dobra stvar, jer mi gledamo jedni u druge što se tiče cijena i postoji ta neka utakmica spuštanja cijena kako bi se privukli kupci. Najbolji primjer je Bijeljina koja ima duplo manje stanovnika od Banjaluke, ali znatno veći broj pumpi i zato su cijene goriva niže“, objašnjava naš sagovornik.

Prema podacima Agencije za posredničke, informatičke i finansijske usluge (APIF), u Bijeljini ima čak 57 pumpi, a nova aplikacija koja prati cijene goriva u Republici Srpskoj „BPS RS“ pokazuje da ih u Banjaluci ipak ima 47.

Iako ne postoji zakonski propis koji striktno ograničava minimalnu udaljenost između ovih objekata, prije izgradnje i puštanja u rad neophodno je obezbjediti niz saglasnosti i dozvola, koje se uglavnom izdaju na nivou gradova i opština.

„Da bi se pristupilo izgradnji pumpe, investitor treba prethodno da pribavi lokacijske uslove i građevinsku dozvolu, a da bi istu pustio u rad neophodno je pribaviti i upotrebnu dozvolu“, objasnili su za BL portal iz Gradske uprave  Banjaluka.

Investitor mora da pribavi i protivpožarnu saglasnost, ekološku dozvolu, vodnu saglasnost, saglasnost komunalnih preduzeća, u zavisnosti od lokacije na kojoj se stanica gradi.

Lokaciju benzinskih stanica određuju i Regulacioni planovi gradova i opština, koji predviđaju zone u kojima se ovi objekti mogu graditi, ali ne i udaljenost između njih.

Apoteke ne mogu, a benzinske stanice mogu jedna kraj druge

Nacrtom Zakona o zdravstvenoj zaštiti Republike Srpske, koji je nedavno usvojen u Narodnoj skupštini RS, predviđeno je donošenje „plana mreža zdravstvenih ustanova“, kojim se utvrđuje potreba za osnivanjem apoteke, njihov broj i raspored na teritoriji gradova i opština, potvrđeno je BL portalu iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite.

To što će za apoteke očigledno uskoro postojati „raspored“, a za pumpe ne, objašnjava se prihodima koje kroz poreze, takse i zapošljavanje radnika, one donose lokalnim vlastima. Zato je ta procedura često ubrzana.

„Banjaluka od jedne Nešković pumpe ima veliki priliv novca, na primjer, samo isticanje imena košta 3.500 maraka“, navodi Goran Marić.

Blizina benzinskih stanica ipak generalno ne predstavlja prijetnju po bezbjednost u okruženju, tvrde naši sagovornici, a argument im je, kako kažu, veći kvalitet i efikasnost opreme koja se koristi u izgradnji, kao i sigurniji sistemi zaštite.

Uzdaju se i u rigorozne mjere predostrožnosti i zaštite od požara, za koju je potrebna protivpožarna saglasnost, koju izdaje nadležna organizaciona jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, potvrdili su za BL portal iz tog resora.

Ipak, priznaju da se u slučaju vanrednih okolnosti, poput elementarnih nepogoda širih razmjera ili bombardovanja ni u šta od svega toga ne bi mogli pouzdati. Ali, o svemu tome u zakonu ni slova.

Srđan Banović, BL portal

Ostavite komentar: