Skupštinska većina u Banjaluci: Amandmanima osigurati pare za penzionere, škole i Dom zdravlja

Skupštinska većina u Banjaluci će amandmanom na budžet grada za narednu godinu tražiti po 100 KM za sve penzionere na području grada.

Vlado Đajić, predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka, kazao je da će koalicija predvođena SNSD-om uputiti amandmane koji će biti u iznosu od tri ili četiri odsto ukupnog budžeta grada.

“Naša želja je da Banjaluka odvoji po 100 KM za sve penzionere u Banjaluci. Oni su jedna od najugroženijih populacija”, naveo je Đajić.

Slobodan Stanarević, predsjednik Gradskog odbora Demos-a, istakao je da ova koalicija mora djelovati kompromisno i da to gradonačelnik Draško Stanivuković mora poštovati.

“Nema stranačkih pritisaka, nego smo sve projekte zajedno kandidovali. Jedan od amandmana je obnova banjalučke Gimnazije kao i osnovne škole Ivana Gorana Kovačića”, kazao je Stanarević.

Saša Čudić, potpredsjednik Skupštine grada Banjaluka, naglasio je da u narednu godinu većina ulazi sa dosta malo amandmana.

“Amandmane smo podnijeli na vrijeme i oni nisu megalomanski, ovo su osnovna životna pitanja građana Banjaluke”, rekao je Čudić.

Velibor Stanić, predsjednik Gradskog odbora SP-a, kazao je da je jedan od amandmana podrška Domu zdravlja, kao i nabavka mamografa.

“To su i podrška Srednjoškolskom domu, ali ipak glavni je podrška penzionerima kojima će iznos od 100 KM biti uplaćen za električnu energiju. Ovo je njima veoma značajno”, naglasio je Stanić.

Ostavite komentar: