Skupljanje pomoći za djevojčice: Humanitarni bazar u Banjaluci za Lanu i Minju

Humanitarni bazar za pomoć djevojčicama Lani Jovanović i Minji Matić, održaće se sutra na platou OŠ “Sveti Sava” u banjalučkom naselju Laušu sa ciljem prikupljanja sredstava da se nabavi lijek koji košta više od dva miliona dolara.

Akcija će trajati od 10 do 14 časova, a sva sredstva od donacija i prodaje uplatiće se na račune dvije djevojčice koje boluju od spinalne mišićne atrofije tipa 1.

Oragnizatori su naveli da se pridružuju borbi koju Srbija vodi u pokušaju da sakupi sredstva za djecu koja čekaju na izuzetno skup lijek.

“Iako je u Republici Srpskoj bio aktivan broj za Lanu, a sada je i za Minju, potrebno je još više i na nama je da kao sunarodnici pružimo još više”, naveli su organizatori.

Pozivali su građane da se pridruže ovom humanom događaju i doprinesu u skladu sa svojim mogućnostima.

“Da bi Banjaluka taj cijeli dan bila u duhu ‘I Banjaluka je uz vas’ molimo vas da u okviru svojih djelatnosti organizujete slično, npr. da novac od svake prodane kafe u vremenu od 10 do14 časova ide za liječenje ove dvije djevojčice. Nadamo se da ćemo uspjeti u ovom svom krajnje humanom naumu”, istakli su organizatori, prenose Nezavisne.

Ostavite komentar: