Skokovima sa Gradskog mosta otvoreno “Ljeto na Vrbasu”: Igor Arsenić prva “banjalučka lasta”

Skokovima sa Gradskog mosta u Banjaluci, jednim od zaštitnih znakova “Ljeta na Vrbasu”, zvanično je danas otvorena ova sportska manifestacija.
Pobjednik prestižnog takmičenja, 69. po redu skokova u konkurenciji od 25 takmičara je Igor Arsenić iz Banjaluke, drugo mjesto osvojili su Miloš Kojić iz Modriče i Aleksandar Aleksić iz Užica.
Takmičari su skakali u dvije serije, kvalifikacije i finale, a potom su izabrana tri najljepša skoka “laste sa Vrbasa”, a nagrade su uručili gradonačelnik Draško Stanivuković, predsjednik Skupštine grada Mladen Ilić i direktorica Turističke organizacije grada Banjaluka Dragana Vukliš.
Igor Arsenić iz kluba “Banjalučka lasta” istakao je da pripreme traju od juna mjeseca.

„Spremali smo se na rijeci Suturliji i u Derventi gdje smo uvježbavali sigurne skokove što smo i pokazali. Konkurencija je bila jaka, kao i svake godine gdje svako može da skoči lijepu i sigurnu lastu“, kazao je pobjednik ovogodišnje “laste na Vrbasu”.
Stanivuković je istakao da će grad afirmisati dodatno simbole grada kao što su, dajak i “banjalučka lasta” kako bi uključili sve građane.
„Pozivam sve građane i turiste koji su ovdje da uživaju u prelijepom ambijentu koji nije bio iskorišten na ovaj način. Ovo je samo početak banjalučkog ljeta, a dajak pristanište daje posebnu čar za sve što radimo“, kazao je Stanivuković, dodajući, da će grad Banjaluka uz Turističku organizaciju raditi na dodatno na ovom događaju.

Direktorica Turističke organizacije Banjaluka Dragana Vukliš naglasila je da je ovo najstarija manifestacija u gradu na Vrbasu koja sljedeće godine slavi sedam decenija postojanja.
„Ovo nam daje dodatni motiv da je unaprijedimo i poboljšamo. Pored skokova koji su u okviru programa, građane očekuje naredne dvije sedmice pripremljen je bogat sadržaj, a sugrađani će uživati u dobro poznatim događaju ’Ples pod zvijezdama’ u parku ’Petar Kočić’, bioskopu na otvorenom na tvrđavi Kastel, kao i tradicionalnoj trci dajak čamaca“, kazala je Vukliš.

Predsjednik Skupštine grada Mladen Ilić ističe da se ovakvim događajem mogu biti ponosni svi Banjalučani.
„Takmičari koji su došli iz regiona pravi su pokazatelj da možemo biti ponosni na sve ovo. Turistički kapaciteti koje imamo u gradu i njegovanje tradicije daje nam za pravo da se možemo nadati da će se Banjaluka postaviti na turističku mapu Evrope“, kazao je Ilić.

 

Ostavite komentar: