Ševarika vraćen u banjalučki Vodovod: SPS pozdravlja imenovanje svog kadra

Nadzorni odbor banjalučkog „Vodovoda“ imenovao je danas ekonomistu Čedu Ševariku za člana uprave preduzeća i to na poziciju izvršnog direktora za ekonomski razvoj, strateško planiranje i analizu.
Podsjetimo, Nadzorni odbor banjalučkog „Vodovoda“ smijenio je Ševariku 27.11.2020. sa mjesta  izvršnog direktora za ekonomski razvoj, strateško planiranje i analizu, a razlog smjene je, kako se spekulisalo, bio taj što je on jedan od osnivača SPS.
Gradski odbor SPS-a je pozdravio odluku Nadzornog odbora Vodovoda kojom je Čedo Ševarika vraćen na staru funkciju.
“Smatramo da je tim ispravljena nepravda i da je smjena Ševarike u novembru prošle godine bila čist primjer političkog revanšizma, pritiska i stavljanja stranačkih interesa ispred interesa građana i zato pozdravljamo i podržavamo ovu odluku. Politika SPS je odgovornost u radu i poštovanje zakona za sve one koji kao kadrovi SPS obavljaju dužnosti u javnom sektoru. S obzirom da nije bilo nikakvog razloga da Ševarika bude smijenjen, ispravljanje te nepravde je korak u pravom smjeru i SPS Banjaluka će pružiti punu podršku politikama koje opšti interes i poštovanje zakona stavljaju iznad ličnog i stranačkog”,  navodi se u saopštenju ove stranke.
Ševarika je inače prije tri mjeseca bio akter tuče u Banjaluci nakon fudbalskog susreta Naprijed-BSK. Naime, u finišu utakmice je došlo do fizičkog obračuna između predsjednika Naprijeda Čede Ševarike i prvotimca BSK-a Ognjena Damjanovića.

 

Ostavite komentar: