“Šetnjom promovisati zdrave stilove života”: Na Banj brdu se obilježava Svjetski dan srca

Fondacija “Zdravlje i srce” će u srijedu, 29. septembra 2021. godine u 15 časova, na Banj Brdu u Banjaluci obilježiti Svjetski dan srca.

Fondacija ,,Zdravlje i srce” kao punopravan član Evropske mreže za srce i Svjetske Federacije za srce, svake godine u našem gradu obilježava Svjetski dan srca, u saradnji sa Udruženjem kardiologa Republike Srpske, Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, Medicinskim fakultetom Univerziteta u Banjaluci, Fakultetom fizičkog vaspitanja i sporta, JZU,,Dom zdravlja” u Banjaluci, te u partnerstvu s Gradom Banjaluka.

Ove godine se nastavlja realizacija projekta “Promocija značaja fizičke aktivnosti” u okviru koga se promovišu zdrave životne navike i organizuju edukativne aktivnosti o značaju redovne fizičke aktivnosti. U cilju promocije fizičke aktivnosti u Banjaluci je određena Staza zdravlja na Banj Brdu, te na istoj postavljena tabla u okviru navedenog projekta.

Ovogodišnji Svjetski dan srca ima za temu „Koristi srce za povezivanje“ s ciljem da se da se svi potrude da uvedu promjene koje vode ka zdravijem srcu.

“Pozivamo Vas da na dan 29. septembra 2021. godine, od 15 časova, budete na stazi zdravlja na Banj Brdu, učestvujete u šetnji i na taj način date doprinos promociji zdravih stilova života!”, poručili su organizatori.

Ostavite komentar: