Semafor nije u funkciji: Raskrsnica Dragočaj-Ramići opasna za školarce

Semafor na raskrsnici Dragočaj-Ramići nije u funciji već neko vrijeme, što predstavlja, kako kaže Marko Marić, član Savjeta MZ Dragočaj, veliki problem za pomenutu mjesnu zajednicu.

Kako kažu iz Savjeta MZ Dragočaj, oni su zatražili informacije nadležnog Odjeljenja za saobraćaj i puteve, kako bi saznali koji je razlog što semafor tri dana ne radi.

“Nadležno odjeljenje je dalo odgovor da semafor nema upotrebnu dozvolu, i da je sve ovo vrijeme unazad, radio na teret grada, a nije trebao”, kazali su oni. Dodaju da upotrebnu dozvolu daje JP “Putevi”.

“Sa druge strane JP “Putevi”, su nam rekli da ne mogu dati upotrebnu dozvolu, jer semafor nije prošao tehnički prijem zbog nekih nepravilnosti koje su ustanovljene na samoj raskrsnici”, naveli su iz pomenute MZ.

Dodaju da im niko od nadležnih nije mogao precizirati kada će ovaj vrlo ozbiljan problem biti riješen.

Marko Marić, član Savjeta MZ Dragočaj, potvrdio je za “Nezavisne novine” da je ovo veliki problem za mjesnu zajednicu.

“Semafor ne radi već četiri dana, a preko 100 mališana svaki dan ide u školu”, kazao je on.

Kako je rekla jedna mještanka za “Nezavisne novine”, ova raskrsnica je izuzetno opasna jer tu prolazi mnogo djece koja idu u školu.

“Prije postavljanja semafora bilo je dosta nezgoda, ja sam stvarno bila sretna kada se semafor postavio, jer je predstavljao jednu veliku olakšicu u saobraćaju”, kazala je ona,

Ostavite komentar: