Sedmica uskoro na ulicama Banjaluke: Nova gradska linija od Lauša do Zelenog mosta

Nova gradska linija, koja je predviđena novim ugovorom s prevoznicima, saobraćaće preko novoizgrađene saobraćajnice na mjestu nekadašnjeg „Voćnjaka“ i tako spojiti više banjalučkih naselja s Univerzitetskim kliničkim centrom, saopšteno je iz Gradske uprave.

Kako su pojasnili u Odjeljenju za saobraćaj i puteve, riječ je o novoj liniji „Lauš Paralela – Centar – Zeleni most“, koja će nositi oznaku „linija broj 7“.

“Autobusi na ovoj liniji saobraćaće ulicama Jovanke G. Zmijanjke, Vladike V. Nastića, novoizgrađenom saobraćajnicom (paralelom), Zelengorskom, zatim Ulicom Ranka Šipke, kroz centar do novog mosta u Obilićevu i TO Bema. Početno stajalište linije na Laušu poklapaće se s početnim stajalištem linije broj „6“, a kod TO „Bema“ sa početnim stajalištem linije broj „13“”, pojasnili su iz odjeljenja.

Kako su istakli, na ovaj način će se ostvariti veza Univezitetskog kliničkog centra RS s naseljima Lauš i Kočićev vijenac, te Domom za stara lica i Obilićevom s jedne strane, a s druge strane povećava se broj polazaka, odnosno ostvariće se bolja povezanost UKC s centralnom gradskom zonom i uvezivanje s ostalim linijama.

Novim ugovorom s prevoznicima, za koje je u toku javni poziv, predviđene su i manje korekcije u trasama nekih od linija, piše Srpskainfo.

Ostavite komentar: