Sastanak bez SPS-a: Većina okupljena oko SNSD-a u Banjaluci imaće 19 odbornika

Koalicija okupljena oko SNSD-a imaće 19 odbornika u Skupštini Grada Banjaluka, rečeno je nakon sastanka SNSD-a sa koalicionim partnerima.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da je ova stranka osvojila maestralnu pobjedu na lokalnim izborima.

Predstavnici SNSD-a i koalicionih partnera u Banjaluci zaključili su da je ova koalicija stabilna, da će imati apsolutnu većinu u Skupštini grada, te da će nastaviti realizaciju projekata značajnih za građane.

Lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je novinarima nakon sastanka da će biti formiran koordinacioni odbor o saradnji koalicionih partnera na nivou grada Banjaluka.

“Nakon ranije potpisanog Sporazuma o koaliciji na nivou Grada Banjaluka, održali smo prvi operativni sastanak na kome su učestvovali predstavnici partija i odbornici koji su izabrani u gradsku skupštinu, s ciljem da se dogovorimo na koji način postupati i rješavati probleme koji mogu da budu kada je riječ o nespojivosti mandata”, kaže Dodik.

On je ocijenio da je dobra vijest što je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izašao iz bolnice i napomenuo da prati njegovo stanje i da će razgovarati kada ozdravi.

“SNSD je maestralni pobjednik izbora, a na opštim izborima cilj nam je da ostvarimo isti rezultat i poboljšamo situaciju u Banjaluci, što ćemo i učiniti”, dodao je Dodik.

Na sastanku je istaknuto da će biti nastavljena realizacija projekata značajnih za razvoj Banjaluke i da je od izuzetnog značaja da je ova koalicija stabilna.

Odbornik SNSD-a u Skupštini Grada Banjaluka Mladen Ilić rekao je da koalicione partnere čeka mnogo posla, a sve će biti rađeno u interesu građana.

“Koalicija, koja je okupljena oko SNSD-a, svjesna je važnosti projekata čija realizacija mora biti nastavljena. Očekujemo apsolutnu većinu u Skupštni grada Banjaluka kako bi realizovali sve što smo planirali”, rekao je Ilić.

Predsjednik Gradskog odbora DNS-a Borivoj Obradović kaže da ova politička partija ostaje privržena koaliciji u Banjaluci koja će realizacijom projekata doprinijeti boljem životu građana.

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić rekao je da je na sastanku potvrđeno da će koalicija ostati jedinstvena s namjerom da nastavi politike koje su korisne za razvoj Banjaluke.

“Naš cilj nije blokada, niti opiranje realnosti, naprotiv, i naša koalicija je realnost i spremna je da radi u najboljem interesu građana Banjaluke i Republike Srpske”, naveo je Đokić.

Lider DEMOS-a Nedeljko Čubrilović kaže da je potvrđen vidovdanski dogovor koalicionih partnera koji je potpisan prije izbora.

“DEMOS ostaje u ovoj političkoj priči i sve što bude rađeno biće u interesu građana Banjaluke. Ovo je logičan slijed svih poslova koje smo u političkom smislu do sada obavili”, rekao je Čubrilović.

Predsjednici Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić rekao je da će koalicija u Skupštini grada Banjaluka imati 19 odbornika i da je apsolutno stabilna.

“Naše zajedničko opredjeljenje je da ne dozvolimo eksperimente u Banjaluci. Ovo mora biti siguran grad, kao najzapadnija srpska prestolnica i zato mora postojati nacionalno i svako drugo jedinstvo. Banjaluka mora biti stabilna i razvijena i tu smo za svakog njenog stanovnika”, rekao je Stevandić.

Novoizabrani odbornik iz reda nacionalnih manjina u Skupštini grada Banjaluka Saša Čudić rekao je da je važno što je održan današnji sastanak i što će biti nastavljen kontinuitet razvoja Banjaluke.

Sastanku su, između ostalih, prisustvali lider SNSD-a Milorad Dodik i potpredsjednik stranke Željka Cvijanović, predsjednici Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, Socijalističke partije Petar Đokić, Demosa Nedeljko Čubrilović, predsjednik Gradskog odbora DNS-a Banjaluka Borivoj Obradović i novoizabrani odbornik iz reda nacionalnih manjina u Skupštini grada Banjaluka Saša Čudić.

Predstavnici ovih stranaka potpisali su 16. novembra u Banjaluci koalicioni sporazum o formiranju većine u banjalučkoj Skupštini grada.Ostavite komentar: