Saradnja Grada i Islamske zajednice na zavidnom nivou

Gradonačelnik Igor Radojičić razgovaraao je danas u Medžlisu Islamske zajednice u Banjoj Luci sa reisu-l-ulemom Islamske zajednice u BiH, Huseinom Kavazovićem tokom njegove posjete Muftijstvu banjalučkom povodom sutrašnje svečane inauguracije muftije banjalučkog Nusret-ef. Abdibegovića.

Reisu-l-ulema Kavazović izrazio je zadovoljstvo time što je danas u Banjoj Luci u posjeti Islamskoj zajednici i muftijstvu, te što je imao priliku da se sretne i razgovara sa gradonačelnikom Radojičićem o pitanjima koja su važna za Islamsku zajednicu.

-Složili smo se da su odnosi u Banjoj Luci, kada je u pitanju Grad i Islamska zajednica, vrlo dobri, te da su oni u uzlaznoj putanji. Obnovili smo skoro sve džamije u ovom gradu, ostalo je još da se obnovi Arnaudija. Nemamo nikakvih spornih pitanja i nadamo se da će tako i da ostane – naglasio je reisu-l-ulema Kavazović.

U ime Islamske zajednice, on je zahvalio gradonačelniku Radojičiću, kako je rekao – na razumijevanju i svemu što je do sada urađeno.

-Za Islamsku zajednicu, Banja Luka je važan centar i nadam se da će odnosi i dalje da se unapređuju – zaključio je reisu-l-ulema Kavazović.

Gradonačelnik Radojičić je istakao da gradska vlast ima veoma dobru saradnja sa Banjalučkim muftijstvom i Islamskom zajednicom.

-Najvažnije je da svi narodi ovdje dobro žive, da sve tri vjerske zajednice imaju normalne uslove za razvoj i rad. Gradske vlasti su pokrenule i evo zajedno sa Republikom Turskom i Muftijstvom banjalučkim u postupku smo obnove Sahat kule. Nadam se da ćemo u taj posao ući veoma brzo, jer to je dio istorijskog blaga grada Banje Luke – naveo je Radojičić.

Kako je istakao, Grad podržava i rad Merhameta u Banjoj Luci, a sarađuje se i na drugim pitanjima važnim za rad Muftijstva i Islamske zajednice.

 

 

Ostavite komentar: