Samački hotel spas za smještaj đaka na ekskurzijama

Banjaluka je interesantna destinacija za edukativne đačke ekskurzije ali problem predstavlja nedostatak adekvatnog smještaja za veće grupe učenika.

Priprema dvodnevnih ili jednodnevnih programa obilaska grada i posjete mjesta koji bi bili interesantni za učenike jedan je od ovogodišnjih prioriteta Turističke organizacije grada Banjaluka. Ipak, realizacija će uveliko zavisiti od rješavanja tog problema.

– Banjaluka je veoma interesantna destinacija za organizovanje školskih ekskurzija. Želju za dolazak u naš grad su iskazale mnoge školske i predškolske ustanove u okruženju i regiji. Naš grad je administrativni i upravni centar RS u kojem su smješteni muzeji, biblioteka, arhiv, pozorišta… To su samo neki od sadržaja koji su interesantni za tu ciljnu grupu – kazao je Mladen Šukalo iz TOBL-a.

Rekao je da i sada dolaze ekskurzije u grad ali da su te ture uglavnom organizovane u ličnoj režiji ustanova.

– Naš cilj je da napravimo kompletan proizvod sa destinacijama i događajima koji bi đaci mogli posjetiti, a koje će turističke agencije promovisati i nuditi raznim obrazovnim ustanovama, što trenutno nije praksa. To je ono na čemu ćemo se fokusirati u 2019. godini – kazao je Šukalo.

Ono što, kako on kaže, nedostaje Banjaluci za dalji razvoj tog konkretnog porizvoda je adekvatni smještaj sa puno kreveta i nešto nižim cijenama.

– Mi se nadamo da će taj problem biti prevaziđen renoviranjem Samačkog hotela, jer je tamo planirano 200 do 300 dodatnih kreveta. Vjerujemo da će on imati nešto manje zvjezdica, a samim tim biti i jeftiniji. Na taj način bi se taj proizvod edukativnog turizma brže razvijao – ocijenio je Šukalo.

Napomenuo je da takav smještaj ne bi samo pomogao kod organizacije đačkih ekskurzija već i kada su u pitanju veći događaji koji okupljaju više stotina učesnika.

– Oni bi mogli biti smješteni na jednu lokaciju, a da cijena bude prihvatljiva – kazao je Šukalo.

“Putevima tradicije”

Pored posjeta određenih lokacija Mladen Šukalo je rekao da je u saradnji s partnerima za đačke ekskurzije pripremljen tematski program pod nazivom “Putevima tradicije”.

– On podrazumjeva upoznavanje učenika s lokalnim životom, kulturom, tradicionalnim vrijednostima… Taj proizvod još nije zaživio ali postoji koncept koji bi se mogao realizovati. Tu isto imamo interes i nadamo se da će u 2019. i taj program da zaživi – kazao je Šukalo.

 

Izvor.(SrpskaInfo)

 Ostavite komentar: