Sajam ispred Krajiške kuće: Mladi sa Daunovim sindromom predstavili svoje proizvode

Na prvom sajmu poljoprivrednih proizvoda koji se danas održava ispred Krajiške kuće mladi iz Daun sindrom centra predstavljaju svoje organske proizvode.

Na njihovim štandovima našli su se razni proizvodi: domaći sokovi, ulja, povrće, brašno, razne figurice, nakit…
Zoran Jelić, direktor Daun sindrom centra ističe da po prvi put osobe sa Daunovim sindromom izlažu svoje poljoprivredne proizvode.
“Već treću godinu radimo sa Ministarstvom poljoprivrede i osposobljavamo osobe da Daunovim sindromom za pčelare, voćare, vrtlare”, rekao je Jelić.
Ističe da su osobe sa Daunovim sindromom prije svega ljudi, što su danas i pokazali time što su napravili ove proizvode.
Boris Pašalić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske rekao je da je ovo kruna zajedničkih aktivnosti koje provode unazad par godina zajedno sa Daun sindrom centrom.

“Radimo zajedno sa osobama sa Daunovim sindromom na način da ih osposobljavamo da se bave poljoprivrednom proizvodnjom”, rekao je Pašalić.
Kako kaže, cilj im je da osobe sa Daunovim sindromom budu korisni i sebi i društvu.
“Svi ovi proizvodu koji su izloženi proizvele su osobe sa Daunovim sindromom uz našu malu pomoć”, kazao je Pašalić. Dodaje da su razgovarali i sa predstavnicima Krajiške kuće kako bi njihovi proizvodi mogli naći na njihovim policama, pišu Nezavisne.

Ostavite komentar: