Sa ljubimcem po knjigu: Narodna biblioteka u Banjaluci postaje pet friendly mjesto

Narodna i univerzitetska biblioteka (NUB) Republike Srpske u Banjaluci postaje pet friendly mjesto, a sa ljubimcem ovih dana možete da posjetite biblioteku i da se zajedno fotografišete u prazničnom ambijentu.

Pripremljen je kutak za fotografisanje, a tu su i brojne knjige domaćih i stranih autora koje možete izabrati za čitanje i tako sebi uljepšati posljednje dane 2021. godine. Izbor knjiga je veliki, svi mogu izabrati nešto za sebe, i djeca i odrasli, a vjerujemo da će i kuce i mace, ali i neki drugi ljubimci, uživati u neobičnoj avanturi.

“Na naše zadovoljstvo, ali i na zadovoljstvo naših korisnika Narodna i univerzitetska biblioteka postaje pet friendly prostor. Dosta bibliotekara i korisnika biblioteke ima ljubimce, neki ih ostave pred bibliotekom da bi uzeli knjigu, ali od sada će sa ljubimcem moći da uđu. U prazničnom duhu pred novogodišnje i božićne praznike postavili smo i instalaciju gdje će se svi koji to žele moći slikati u prazničnom ambijentu i okruženi knjigama, ali i sa ljubimcem”, rekla je Ljilja Petrović – Zečić, direktorica NUB RS, za portal Mojljubimac.net.

Prve reakcije na vijest o NUB RS su veoma pozitivne, pohvale stižu od ljubitelja životinja.

“Svi ljubimci su nam važni. Kada kažete kućni ljubimac mislite na ljubav, ali onu pravu. Naša poruka je manje zlobe, manje zavisti, više ljubavi”, kaže Petrović – Zečić.

Podsjetimo da je radno vrijeme biblioteke od 8 do 19 časova.

Ostavite komentar: