Ručao u menzi i častio kuvarice: Dodik najavio besplatan smještaj za studente u Banjaluci FOTO/VIDEO

13.09.2022. | 14:09

Smještaj u domovima u Srpskoj biće besplatan za sve studente, istakao je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik na konferenciji za medije povodom obilaska studentskih paviljona u Banjaluci. 

Dodik je dodao da će jedina obaveza studenata biti da budu uspješni na fakultetima i da polažu ispite.
“Cijena hrane u menzi će biti simbolična, tri obroka dnevno biće tri marke”, tvrdi on.
Obišao je i radove na rekonstrukciji Paviljona III, na kojem se radi kompletna zamjena elektroinstalacija, vanjske i unutrašnje stolarije i sistema grijanja. U tom paviljonu biće 300 kreveta, a sobe će biti dvokrevetne sa zasebnim toaletima.
Za sanaciju i adaptaciju ovog paviljona Vlada Srbije donirala dva miliona KM, a Vlada RS je uložila dodatnih 1.750.000 KM.
Tokom obilaska, zadovoljan urađenim, Dodik je počastio građevinske radnike sa 50 KM.
Nakon toga, obišao je i menzu i čitaonicu i tom prilikom porazgovarao sa studentima, ali se i sam podsjetio svojih studentskih dana.
“Biće lijepo ponovo ući u menzu, ovo nisu domovi i menze u kojima sam ja boravio i jeo, ovo su moderni paviljoni”, zaključio je Dodik, a onda otišao u studentsku menzu na ručak.
Sa menija je odabrao supu, grašak i piletinu, a na pitanje novinara kako mu se ručak dopao, Dodik je rekao da je kvalitet hrane odličan, a i količina.
“Zaista fenomalan ukus, a porcija je baš obilna. Za mene možda i previše, jer ganjam neku dijetu, ali za ove mlade ljude odlično”, rekao je Dodik novinaru BL portala.
Prije ručka, čekajući u redu, kuvarice je počastio sa 100 KM.
Nakon ručka, Dodik je sa studentima otišao i na kafu. Priznao je da kafu, inače, ne pije, ali je odlučio da danas prekrši to pravilo. Na pitanje konobara kakvu kafu želi, rekao je: “Najbolju!”
Jedan od studenata, Marko Ćurko, ponudio se da goste počasti kafom, ali je Dodik to odbio, rekavši mu da će kafu platiti kad bude zarađivao.

Srđan Banović, BL portal