Rizikuju sopstvene da spasu tuđe živote! Banjalučki vatrogasci svoj dan obilježili radno

Banjalučka vatrogasna brigada Međunarodni dan vatrogasaca obilježila je u radnoj atmosferi.

Naime, 4. maj posvećen je vatrogascima, koji svojim odgovornim i nesebičnim zalaganjem, trudom i požrtvovanošću štite živote građana i njihove imovine, rizikujući sopstvene živote, dok je cijeli mjesec maj posvećen podizanju svijesti i zaštiti od požara.

Miroslav Malinić, komandant banjalučke Vatrogasne brigade rekao je da brigada broji 82 člana, ali da je starosna struktura nepovoljna, te da postoji potreba za podmlađivanjem sastava ove jedinice, napomenuvši da je posao vatrogasaca humano, ali i veoma opasno zanimanje.

“Ovi humani ljudi, koji u mnogim opasnim situacijama spašavaju ljudske živote zaduženi su za intervencije u požarima, zemljotresima, poplavama, kao i prilikom saobraćajnih nezgoda i građanima stoje na usluzi 24 časa dnevno”, istakao je Malinić, te dodao da u toku jedne godine vatrogasci imaju u prosjeku nešto više od 1.000 intervencija, ali da na svu sreću vatrogasna služba posjeduje svu potrebnu opremu novije generacije.

Visok nivo spremnosti da djeluju u različitim situacijama i opremljenost jedinice, banjalučki vatrogasci su pokazali sugrađanima i na nedavno održanoj taktičko-pokaznoj vježbi u sklopu obilježavanja Dana grada.

Ostavite komentar: