Nova vodovodna mreža i besplatni priključci za 100 domaćinstava naselja Lauš FOTO

23.02.2024. | 22:15

Uspješno je završena izgradnja vodovodne mreže u dužini od dva kilometara, čime je riješeno pitanje vodosnabdijevanja za oko 100 domaćinstava naselja Lauš.

Naime, riječ je o projektu kojim je uspješno izgrađeno sedam krakova vodovodne mreže u ulicama Božidara Adžije, Filipa Kljajića, Oplenačka, Srpskih sokolova i tri ogranka u Karađorđevoj ulici.

Ovaj dio našeg grada obišao je i gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je tom prilikom mještanima uručio i vaučere za besplatne priključke na vodovodnu mrežu.

-U jednom od najvećih naselja našeg grada završen je jedan veoma važan projekat vodosnabdijevanja u vrijednosti od oko 450.000 KM. Mještani ovog dijela grada su imali vodu, ali je problem bio zajednički priključak na javne česme, što je uzrokovao gomilanje dugovanja i velike gubitke u mreži.Nova mreža omogućava stabilnije vodosnabdijevanje i odvojene priključke za stotinu domaćinstava – rekao je gradonačelnik.

Dodao je da je u proteklom periodu u ovom naselju realizovano i mnoštvo drugih infrastrukturnih projekata.

-Završili smo sportsku dvoranu, uredili i prvu dvoranu borilačkih sportova, asfaltirali ulice, uradili rasvjetu, a svakako planiramo i niz novih projekata koje će poboljšati kvalitet života u ovom dijelu našeg grada – kazao je Stanivuković.

Mještanin Lauša Nenad Savanović kazao je da je Banja Luka nakon 30 godina dobila gradonačelnika koji se istinski zalaže za građane i svoj grad.

Ističe da je za tri godine grad dosta napredovao, te da je urađeno više nego što su svi prethodnici uradili zajedno.

-Kroz vaučere i besplatne mjere gradonačelnik je dosta podržao građane i na tome smo mu zahvalni – kazao je Savanović.