Rezidencija u Banjaluci: Ovako će izgledati kompleks koji se gradi kod stadiona FK Borac FOTO

27.03.2024. | 17:13

Rezidencijalno-poslovna zgrada pod nazivom Simfonija (The Simphony) biće izgrađena u Ulici olimpijskih pobjednika u blizini Gradskog stadiona i zgrade Rаdio-televizije Republike Srpske u Banjaluci.

Investitor (ista kompanija koja je stajala iza projekta Cinema tower) je objavio da će kompleks biti izgrađen “u kosmopolitskom okruženju, na spoju centra grada i najšarmantnijeg gradskog parka” (Park “Mladen Stojanović”).

Investitor je ovo zemljište dobio kao zamjenu za parcelu starog kina “Kozara”, piše bluzivo.com.

Pripremni radovi na izgradnji velelepne zgrade počeli su prije nekoliko dana.

Pripremni radovi na izgradnji “Cinema tower” objekta u Ulici Sime Šolaje i istoimenom naselju u strogom centru Banjaluke, par desetina metara od Narodnog pozorišta RS, obustavljeni su u julu 2022. godine kada je Ustavni sud Republike Srpske donio odluku kojom je uvažio inicijativu stanara i proglasio regulacioni plan ove lokacije neustavnim i nezakonitim.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković u avgustu prošle godine rekao je da je kompaniji koja je trebalo da gradi neboder u centru grada kod bivšeg Kina “Kozara” ponuđena nova lokaciju za objekat, a dogovor je kasnije potvrdila Skupština grada.

Na mjestu nekadašnjeg bioskopa grad planira da izgradi park posvećen Veleizdajničkom procesu u kojem će se nalaziti ljetna pozornica.