Rezervoari se ne mogu napuniti zbog velike potrošnje: Problemi sa snabdijevanjom vode

Usljed visokih temperatura koje su zabilježene u proteklom periodu evidentno je enormno povećanje potrošnje vode koje je dovelo do problema u vodosnabdijevanju rubnih dijelova grada, saopšteno je iz “Vodovoda”.

“Problem, inače u ljetnjem periodu kada su temperature izuzetno visoke, nastaje kada svi potrošači u isto vrijeme troše vode, što dovodi do toga da se rezervoari ne mogu napuniti zato što sva proizvedena voda ide direktno u mrežu, pa tako viši dijelovi grada osjećaju pad pritiska, a onda i prekide u vodosnabdijevanju”, istakli su iz “Vodovoda” u saopštenju.

Zbog ovog problema “Vodovod” trenutno radi na izmjeni režima rada na vodovodnoj mreži kako bis napunili rezervoar Tunjice čime bi se uspjelo normalizovati vodosnabdijevanje u sljedećim naseljima: Dragočaj, Ramići, Šargovac, Kuljani, Mišin Han, Potkozarje, Verići, Piskavica, Prijakovci i Trn.

“Ovom prilikom upućujemo apel svim potoršačima da vodu troše savjesno i racionalno, da budu solidarni i vodu za piće troše za osnovne potrebe, a nikako za zalijevanje bašta, zelenih površina, voćnjaka, pločnika, terasa, dvorišta, punjenje bazena i slično. Na taj način biće omogućeno svim potrošačima da imaju dovoljne količine vode za piće, kao i očuvanje sistema vodosnabdijevanja. Takođe, molimo građane da prijavljuju krađu vode sa hidranata koji su u nadležnosti ‘Vodovoda’ a.d. Banja Luka zato što može dovesti do ugrožavanja redovnog i kontinuiranog snabdijevanja potrošača vodom”, zaključili su u saopštenju.

Ostavite komentar: