Republički inspektor apelovao na Gradsku upravu: Nema osnova za zabranu rada, izrečena novčana kazna VIDEO

Glavni Republički zdravstveni inspektor Milica Matijević, kazala je večeras, da Tržišna i komunalna inspekcija grada Banjaluka nije imala osnov za zatvaranje ugostiteljskog objekta “Agape” .

Kako je navela, mjera zabrane rada se izriče samo u tri slučaja, a nijedna od te tri situacije nije zabilježena u navedenom ugostiteljskom objektu.

“Republički Inspektorat nije bilo kakva politička opcija i ne dozvoljavamo da nas u političke vrtloge bilo ko uvlači. Apelujem i molim Gradsku upravu da ne zloupotrebljava inspektore. Mi smo državni službenici i trebamo da radimo savjesno, odgovorno i profesionalno. Kao Republički inspektorat jasno zauzimamo stav da utvrđeno činjenično stanje od strane Gradske inspekcije nije imalo osnova za izricanje mjere zabrane rada. Znajte da smo do sada na terenu, u Republici Srpskoj zaticali situacije gdje se vlasnici ugostiteljskih objekata jasno deklarišu kao pripadnici nekih drugih političkih opcija, a ne vladajuće stranke i to nam nije predstavljalo problem. Mi smo samo profesionalci, odgovorni i savjesni”, istakla je Matijević.

Mjera zabrane rada se izriče samo u tri slučaja, i to ukoliko se ne poštuje propisana fizička distanca, ukoliko se ne poštuje radno vrijeme i ako postoji okupljanje u grupama većim od propisanih. Matijević je rekla da ni jedna od te tri situcije nije zabilježena u ovom ugostiteljskom objektu.

“S toga je izrečena samo novčana kazna u iznosu od 1.000 KM za preduzetnika koji je u ovom slučaju Agape”, izjavila je Milica Matijević, glavni Republički zdravstveni inspektor.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković na društvenim mrežama je saopštio da su prethodno tržišna inspekcija Grada i komunalna policija izdali prekršajni nalog, kao i mjeru zatvaranja na sedam dana.

Ostavite komentar: