“Republička vlast ne treba kažnjavati Banjaluku”: Mazalica ne razmišlja kao Dodik? FOTO

Republička vlast ne treba kažnjavati Banjaluku zbog podrške kandidatu koji joj je bio opozicija. To svakako nije demokratski, a tako bi i kaznila sve one glasove za stranke koje čine većinu koja podržava tu vladu.

On se danas oglasio na Tviteru nakon što je juče lider SNSD Milorad Dodik izjavio da planira da razvlasti novog gradonačelnika Draška Stanivukovića, te da ima plan za svojevrsnu političku osvetu građanima koji nisu glasali za Igora Radojičića.

“Građane ne treba kažnjavati zbog njihovog glasa na izborima. Sasvim je demokratski obezvrijediti njihove glasove ako za to postoji legitimna politička moć. Samo formiranje skupštinske većine i izvršne vlasti je dovoljna kazna za glasove čiji favoriti neće donositi i sprovoditi odluke”, napisao je Mazalica.

Banjaluku ne treba kažnjavati sa republičkog nivoa, dodao je Mazalica i podsjetio da 70 odsto Banjaluke glasalo za Vidovdansku koaliciju i za stranke koje podržavaju Vladu RS.

“Banjaluka je glasovima podržala stranke koje podržavaju republičku izvršnu vlast. Dakle, Banjaluka je pokazala da je zadovoljna radom Vlade RS. Ipak, Banjaluka je 55% glasala za gradonačelničkog kandidata koji je u sukobu sa Vladom i u Narodnoj skupštini joj bio opozicija. To svakako jeste protivrječno. Кako je došlo do toga može biti za analizu, ali sprovođenje političke volje građana treba prepustiti gradskoj skupštini”, ocijenio je Mazalica.

Ali skupština Grada, smatra on, može da obezvrijedi glasove za tog kandidata tako što on neće moći da donosi odluke u punom kapacitetu i to jeste sasvim demokratski, piše Srpskainfo.

Ostavite komentar: