Raspisan konkurs za stipendije u Banjaluci: Prijave do prvog novembra

02.10.2023. | 11:33

Nakon što je na snagu stupila odluka o stipendiranju, raspisan je i Konkurs za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola, koji je otvoren do 1. novembra, saopštili su iz Gradske uprave Banjaluka.

Kao i do sada, srednjoškolci mogu konkurisati za stipendiju po jednom od sljedećih osnova: prema socijalnom statusu, za uspjeh u školi i za deficitarna zanimanja.

„S obzirom na to da su tokom prošle godine uvećani iznosi stipendija, visina stipendije u školskoj 2023/24. godini za uspjeh u školi i prema socijalnom statusu iznosi 100 KM, a za deficitarna zanimanja 170 KM“, ističu u Gradskoj upravi Banjaluka.

Inače, za ove namjene iz budžeta ukupno za učenike i studente biće izdvojeno 1,8 miliona KM.

„Podsjećamo da su deficitarna zanimanja za ovu školsku godinu za učenike srednjih škola su:  Geodezija i građevinarstvo – Tesar; Geodezija i građevinarstvo – Armirač-betonirac i Poljoprivreda i prerada hrane – Mesar“, napominju u Gradskoj upravi Banjaluka.

Prijave na konkurs, sa potrebnom dokumentacijom, dostavljaju se Odjeljenju za društvene djelatnosti, putem Prijemne kancelarije Gradske uprave, broj 16.

Obrasci za podnošenje zahtjeva za stipendiju, zainteresovani mogu preuzeti ispred prijemne kancelarije u Gradskoj upravi, pretinac broj 64, a nalaze se i na internet stranici Grad Banjaluka.

Sve informacije o javnom konkursu zainteresovani mogu dobiti putem zvanične internet stranice Grada Banja Luka, www.banjaluka.rs.ba, a za dodatna pojašnjenja i na telefon Gradske uprave, broj: 051/244-496.