Radović o besplatnim udžbenicima u Banjaluci: Promjena vlasti dobit za građane

Srpska demokratska stranka je izuzetno zadovoljna ispunjenjem jednog od najvažnijih predizbornih obećanja gospodina Stanivukovića, koje se odnosi na besplatne udžbenike za osnovce grada Banjaluka, istakao je Milan Radović, zamjenik predsjednika SDS.

“Ovo je prvi dobar i pozitivan primjer pomoći koja dolazi direktno iz budžeta grada Banjaluka i kojom je obuhvaćeno preko 11.000 porodica. Važno je naglasiti i to da su finansijska sredstva obezbijeđena u veoma teškim uslovima, u periodu korona virusa i to direktnim smanjenjem rashoda i uštedama u budžetu”, pojasnio je Radović, saopšteno je iz SDS-a.

Na ovaj način, kaže zamjenik predsjednika SDS, građanima se šalje jasna poruka da svi političari i sve politike nisu iste, i da promjena vlasti može samo da bude dobit za građane.

“Mi iz SDS ćemo insistirati na daljem rasterećenju budžeta svakog domaćinstva i penzionera kroz smanjenje životnih troškova i povećanje plata, ali i na pomoći odgovornim privrednicima kroz njihovo rasterećenje. To će biti sastavni dio našeg ekonomskog programa. Sigurni smo da će gradonačelnik Stanivuković u narednom periodu iznaći sredstva za smanjenje cijene prevoza ali i za besplatan prevoz, bar za one koji imaju najniža primanja i penzije, kao i za višečlane porodice”, poručio je Radović.

On je pozvao Vladu Republike Srpske da slijedi pozitivan primjer Grada Banjaluka i da na isti način iz budžeta obezbijedi adekvatnu pomoć svim opštinama kako bi osnovci širom Republike Srpske dobili besplatne udžbenike.

Ostavite komentar: