Radovi ulaze u završnu fazu: Nova dvorana na Starčevici do kraja mjeseca

Izgradnja nove sportske dvorane uz Osnovnu školu „Branko Radičević“ na Starčevici ulazi u završnu fazu, u nastojanju da najveće gradsko naselje do kraja godine dobije prvu dvoranu za sportske aktivnosti učenika i sportskih klubova.

“Trenutno se izvode unutrašnji radovi, instalira sistem grijanja i rasvjete, a po završetku ovih radova, pristupiće se opremanju dvorane potrebnim rekvizitima”, istakli su iz Odjeljenja za komunalne poslove.

Ovaj projekat, vrijedan 950.000 KM, biće okončan narednog mjeseca, čime će učenici ove škole imati bolje uslove za odvijanje časova fizičkog vaspitanja, a u raspoloživim terminima dvorana će biti dostupna za sportiste i klubove.

Radovi su počeli polovinom aprila, a izvodi ih konzorcijum kojeg čine četiri firme, na čelu sa „Progresgradnjom“. Uporedo sa Starčevicom, uskoro će početi i gradnja nove sportske dvorane uz školu „Sveti Sava“ na Laušu.

Time bi Banja Luka u razmaku od samo par godina dobila treću, novu sportsku dvoranu, nakon što je već izgrađena nova dvorana na mjestu nekadašnjeg „Šoping centra“.

Ostavite komentar: