Radost za 50 mališana: Otvoren novi dio vrtića “Ježeva kućica” u Banjaluci FOTO

Novo krilo banjalučkog vrtića “Ježeva kućica”, u koji će od naredne sedmice biti smješteno novih 50 mališana, otvoreno je danas u Banjaluci.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, koji je prisustvovao otvaranju novog dijela vrtića, rekao je da je dogradnja ovog objekta dio velikog plana, u okviru kojeg će do kraja godine biti otvoreno više od 650 novih mjesta u vrtićima u više dijelova Banjaluke.

Radojičić je u izjavi novinarima naglasio da je riječ o potpuno novom objektu, u kojem će djeca imati optimalne uslove za boravak i predškolsko vaspitanje.

On je istakao da se vrtić nalazi na lijepoj lokaciji, u centru grada, te izrazio zadovoljstvo što je stavljen na raspolaganje djeci i njihovim roditeljima.

“Projekat je realizovan zajedno sa Razvojnim programom UN, sa kojim smo radili i na rekonstrukciji starog dijela `Ježeve kućice`”, naveo je Radojičić i dodao da je u ovaj projekat uloženo oko 370.000 KM.

Vršilac dužnosti direktora Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Andrea Dorić najavila je da će vrtić već od naredne sedmice otvoriti vrata za prijem mališana.

“Nastojimo da obezbijedimo što bolje uslove boravka za našu djecu, a do kraja ove godine trebalo bi da na raspolaganju bude ukupno 650 mjesta u novim objektima, uključujući Kuljane i Vrbanju”, izjavila je Dorićeva.Ostavite komentar: