Radost najmlađih stanovnika Bronzanog Majdana: Mališani dobili prvo dječije igralište

Najmlađi stanovnici Bronzanog Majdana, u dvorištu Osnovne škole „Mladen Stojanović“, dobili su prvo dječije igralište, javljaju iz Gradske uprave.

“Posvećeni smo mališanima i našoj djeci i uz besplatne udžbenike i prevoz koji pripremamo da bude besplatan za svu djecu iz porodica sa četvoro i više djece, dodatno se bavimo uređenjem škola”, kazao je gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je danas prisustvovao otvaranju dječijeg igrališta u Bronzanom Majdanu, kraju – za koji kaže da ga često i uvijek sa radošću posjećuje.

Kroz rebalans gradskog budžeta, kako je najavio – biće izdvojena sredstva i za uređenje fasade na školi u Bronzanom Majdanu.

“Potrebe svih naselja su velike, ali nastojaćemo da ravnomjerno ulažemo u svako od njih u skladu sa prioritetima. Na ovom području rješavamo i pitanje vodosnabdijevanja gdje trenutno  postoje određeni izazovi”, rekao je gradonačelnik.

Najavio je da se na tom području mogu očekivati i ulaganja u putnu infrastrukturu, nasipanje makadamskih puteva i bolje održavanje putne mreže.

Vesna Kremenović, pedagog u školi „Mladen Stojanović“ kazala je da su željno iščekivali igralište, ističući da je od izuzetnog značaja za učenike, roditelje i sve zaposlene u školi.

“Naši učenici su ovdje imali puno prostora ali ne i sadržaja u dvorištu. Do dolaska autobusa su imali dosta vremena ali nisu imali sadržaja nego su šetali ovdje po Majdanu i strahovali smo za njihovu bezbjednost. Zato je igralište važno za sve nas i veliko hvala gradonačelniku i Gradskoj upravi”, naglasila je ona.

Miroslav Ševa, član školskog odbora rekao je da 21 godinu slušaju obećanja u vezi sa gradnjom igrališta.

“Samo nakon tri mjeseca što je obećao, gradonačelnik je i ispunio obećanje i dobili smo igralište. To govori o posveećnosti nove gradske adminstracije ovom mjestu. Nadamo se da će i gospodin koji koči projekat vodovoda popustiti kako bi se i taj projekat uspješno riješio”, zaključio je Ševa.

Podsjećamo, nedavno je završeno i dječije igralište u Mišinom Hanu, kao i košarkaški tereni u Boriku i dvorištu škole „Branko Radičević“ na Starčevici.

Ostavite komentar: