Radojičiću pokušali pokloniti miksetu: SDS performans pred Gradskom upravom

Pošto se nigdje na svijetu nije desilo da je zbog jedne miksete pokrenut toliki broj tužbi tražimo da mikseta, koju poklanjamo gradonačelniku Banjaluke Igoru Radojičiću, bude postavljena kao eksponat u našem gradu, kazali su danas članovi Gradskog odbora SDS Banjaluka.

Članovi SDS su donijeli miksetu, proizvodnja nekadašnjeg preduzeća Čajevec, pred Gradsku upravu u namjeri da je poklone gradonačelniku Igoru Radojičiću. Pokušali su “poklon” za gradonačelnika ostaviti na portirnici, ali nisu u tome uspjeli. Istakli su, u šali, da će pokušati poslati poštom.

Htjeli su ukazati na, kako tvrde, “konačan epilog samovolje gradskih vlasti i MUP RS, koji su nakon novogodišnje noći 2019. godine bez osnova kažnjavali građane Banjaluke”.

„Najveća ironija je da, dok su pravni timovi grada Banjaluke svu svoju energiju trošili kako bi što veći broj naših sugrađana optužili za oštećenje jedne miksete, Banjaluka na sudu izgubila zemljište na kojem se trebao održati otkazani koncert“, rekao je Boris Šukalo, član Izvršnog odbora SDS Banjaluka.

Tvrdi da je „navodno oštećenje miksete“ poslužilo vlasti da pokrene talas represije nad građanima koja je izazvala zgražavanje svjetske javnosti.

„Dok su mnoge porodice morale napustiti Banjaluku zbog progona policije i komunalnih vlasti grada, a samo zato što su tražili svoja prava, Radojičić za dvije godine nije uradio ništa da zaustavi trend odlaska iz Banjaluke. Nadamo se da će u dva preostala mjeseca mandata, makar ispraviti nepravdu i izviniti se porodicama koje je SNSD primorao da napuste Republiku Srpsku“ izjavio je Šukalo.

Željko Raljić, član Izvršnog odbora Gradske organizacije SDS Banjaluka, je podsjetio da zbog afere, u kojoj je izguljeno zemljište koje se procjenjuje na 60 miliona KM, Grad nije pokrenuo niti jednu optužnicu, niti je na bilo koji način sankcionisao zaposlene koji su odgovorni za nestanak dokumenata.

„Sa druge strane, Gradske vlasti nisu bile tako milostive prema građanima koji su lažno optužili za oštećenje jedne obične miksete“, kazao je Raljić.

On je istakao da je mikseta koju SDS poklanja gradonačelniku marke Čajavec i da je svojevremeno proizvedena u Banjaluci.

„Ova mikseta bi, pored svega što smo naveli, trebala biti postavljena kao eksponat u znak sjećanja na vrijeme kada su u Banjaluci postojale fabrike čiji su proizvodi prodavani širom svijeta, a koje su za vrijeme SNSD-ove vladavine ugašene, a sva njihova imovina završila u rukama SNSD-ovih tajkuna“, rekao je Raljić.

Ostavite komentar: