Radojičić: Treba nam kvalitetna alternativa umjesto rijalitija

Devet političkih partija, koje podržavaju kandidata SNSD-a na izborima za gradonačelnika Banjaluke, potpisaće koalicioni sporazum na Vidovdan, 28. juna, u političkom bloku nazvanom „Okupljanje za Banjaluku“, izjavio je večeras gradonačelnik Igor Radojičić. 

On je večeras izjavio za ATV da ovaj blok otvoren i za druge političke partije, ističući da je Banjaluci i u naredne četiri godine potrebno da ima stabilnu skupštinsku većinu, koja će vrijeme trošiti na razvoj grada, a ne politička prepucavanja.

-Očekujem da će u ovom bloku, osim političkih partija, biti i istaknutih pojedinaca i nevladinih organizacija, koji su opredijeljeni da se nastavi razvojni put iz aktuelnog mandata – rekao je Radojičić.

On je precizirao da će koalicioni sporazum, osim SNSD, potpisati Demos, Socijalistička partija, Demokratski narodni savez, Socijalistička partija Srpske, NDP, Ujedinjena Srpska, Poligraf i Partija ujedinjenih penzionera.

Prema njegovim riječima, posljednja istraživanja javnog mnjenja ukazuju da ove političke partije uživaju dvotrećinsku podršku stanovnika najvećeg grada Srpske, a što bi trebalo obezbijediti stabilan politički ambijent i čvrstu skupštinsku većinu u Banjaluci i u naredne četiri godine.

Radojičić je istakao da nije opterećen sa tim ko će biti kandidat opozicije, ističući da opozicione partije još nisu izašle sa svojim kandidatom za gradonačelnika i da se u tom kontekstu pominje više imena.

-Bilo bi dobro u Banjaluci postoji jaka i kvalitetna alternativa, jer to vas tjera da radite dobro i može da vas upozori ako ste nešto pogrešno uradili. Međutim, bar trenutno, Banjaluka nema kvalitetnu alternativu, a, umjesto toga, imamo neku vrstu rijaliti programa koji se bavi davanjem nerealnih obećanja – kazao je Radojičić.

Ostavite komentar: