Radojičić novogodišnje proslave vjerovatno neće biti: Povećan broj zaraženih, mjere moraju biti uravnotežene VIDEO

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je za RTRS da se pogoršava epidemiološka sitacija, te da se bilježi sve veći broj zaraženih od virusa korona.

– Imamo sve veći broj pacijenata koji traže testiranje i sve veći broj kontakata koje treba obavijestiti – pojasnio je Radojičić gostujući na RTRS u Vikend jutru .

On je rekao da očekuje da će u Banjaluci u naredna dva dana biti 1.500 aktivnih pozitivnih pacijenata i do 2.000 kontakata.

Govoreći o eventualnim mjerama rekao je da one moraju biti uravnotežene kako ne bi izazvala druge, veće probleme u odnosu na one zdravstvene.

– Dakle, osnovna preporuka je da se smanji broj kontakata. Došlo je hladnije vrijeme, više ljudi boravi u zatvorenim prostorima i ovo je period u kojem imamo veći broj zaraženih. Sve su to uslovi za širenje virusa. Ukoliko smanjimo broj kontakata smanjićemo i broj zaraženih i pritisak na zdravstvene ustanove – istakao je Radojičić.

Ove godine u Banjaluci vjerovatno neće biti proslave Nove godine zbog epidemije korona virusa i mjera koje su na snazi.

“Novogodišnje proslave 99,9 odsto neće biti”, rekao je gradonačelnik Banjakuke, Igor Radojičić

Podsjetio je da u Banjaluci nedavno otvorena posebna ambulanta za pacijente školskog uzrasta koja je u sastavu Poliklinike, kao i kovid ambulanta u Docu koja će služiti za zbrinjavanje pacijenata koji su oboljeli od korona virusa.

– Radimo na pripremi još jedne ambulante – istakao je Radojičić.

Više u video-prilogu:

 

 Ostavite komentar: