Radojičić: Nove školske dvorane na Starčevici i Laušu

Grad Banjaluka je u posljednje tri godine preduzeo brojne aktivnostti na obnovi školske infrastrukture na cjelokupnom području Banjaluke, uključujući i seoske škole, a u ovoj godini nac očekuje još jedan veliki projekat – izgradnja nove sporske dvorane za Osnovnu školu “Branko Radičević” na Starčevici, izjavio je danas gradonačelnik Igor Radojičić.

Tokom posjete OŠ “Borisav Stanković” u Lazarevu, Radojičić je među najznačajnije ovogodišnje projekte na školskim objektima, izdvojio planiranu izgradnju nove sportske dvorane za potrebe OŠ “Branko Radičević”, koju će, pored đaka, koristiti i sportski klubovi.

Zajedno sa Vladom RS, proteklih godina smo mnogo radili na poboljašnju uslova u osnovnim školama. Ova godina biće obilježena izgradnjom novih sportskih dvorana, jer je pri kraju izbor izvođača radova za dvoranu na Starčevici, a vjerujem da ćemo do kraja godine dobiti izvođača i za novu dvoranu uz OŠ „Sveti Sava“ na Laušu – kazao je Radojičić na današnjoj svečanosti u Lazarevu, posvećnoj školskoj slavi – Svetom Savi.

On je podsjetio da je prošle godine rađeno i na sanaciji OŠ „Borisav Stanković“ u Lazarevu, te da je u njenom dvorištu, između ostalog, izgrađeno i dječije igralište. U ovom naselju, naveo je Radojičić, ove godine će biti izgrađeno još jedno igralište, i to uz školu „Ivan Goran Kovačić“.

Direktor OŠ „Borisav Stanković“ Rade Krecelj istakao je da ovu školu trenutno pohađa oko 700 učenika, te da su uslovi za održavanje nastave na odličnom nivou.

 

Izvor.(banjaluka.rs.ba)

 Ostavite komentar: