Radojičić: “Ne planiramo odustati od tužbi protiv organizatora protesta ‘Pravda za Davida'”

16.01.2019. | 11:48

Grad Banjaluka ne planira odustati od podnošenja tužbi protiv organizatora protesta “Pravda za Davida”, koji su spriječili održavanje novogodišnjih koncerata, rekao je gradonačelnik Igor Radojičić.

– Potrajaće izvjesno vrijeme dok se prikupe podaci. Mi smo u fazi pripreme svih elemenata za podnošenje tužbi za naknadu štete. Policija vodi svoju istragu nezavisno od nas i već su dolazili da od nas traže izjave i određene podatke šta je sve Grad planirao, šta se sve dešavalo i tako dalje. Grad preko Pravobranilaštva mora preduzumati određne radnje, a kada budemo imali kompletiranu osnovu za tužbu onda ćemo moći sa kompletnim izvještajem izaći pred javnost – rekao je Radojčić.

Naglasio je da je neosporno da je Grad imao štetu, i direktno i indirektno.

– Direktna je ona da je plaćena bina koja nije iskorištena, ali to je samo jedna od šteta koja je nanesena Gradu – naveo je Radojičić i dodao da je reputaciona šteta puno veća.

– Imali smo veliki broj otkazivanja dolazaka gostiju u grad tih dana. To je indirektna šteta koju su pretrpili ugostitelji i hotelijeri, trgovina i druge grane koje su vezane. Reputaciona šteta je i ona što ćemo više mjeseci, ali i godina morati da otklanjamo slike koje su otišle iz grada i koje će odbijati nove goste da dolaze u grad – naveo je Radojičić.

 

Izvor:(SrpskaInfo)              oto: Dejan Božić / RAS Srbija)