Radojičić: Bivši radnički univerzitet mora da prati trendove

Bivši Radnički univerzitet, a danas Centar za obrazovanje odraslih, mora da bude prilagođen savremenim uslovima školovanja i tržišta rada, te da bude konkurentan i samoodrživ, izjavio je gradonačelnik Igor Radojičić, koji je povodom tekuće transformacije posjetio ovu gradsku ustanovu.

– Grad je izvršio formalnu transformaciju i preregistraciju. Centar za obrazovanje odraslih je ustanova koja se nalazi na tržištu i trebalo bi da tu da zauzme svoje mjesto iako se, u dosta slučajeva, suočava sa nelojalnom konkurencijom. Koncept Centra bi trebalo da bude inovativan, jer će ovdje svoje mjesto naći i ljudi iz kulture, dizajna i arhitekture. Tržišta zanimanja i tehnologija se intenzivno i brzo mijenjaju, tako da Centar za obrazovanje odraslih mora da prati ove trendove kako bi opstao na tržištu – rekao je Radojičić.
On je podsjetio da je ovo jedna od javnih gradskih ustanova koja je u procesu transformacije, te da je u proteklom periodu već izvršena transformacija „Toplane“ i Centra za razvoj poljoprivrede i sela. Prema njegovim riječima, transformaciju treba očekivati u „Akvani“ i Zavodu za izgradnju.
V.d. direktora Centra za obrazovanje odraslih Aleksandar Granulić, naglasio je da je cilj Centra da bude kvalitetna spona između Grada, akademske zajednice i potreba privrede.

– Nastojaćemo da osluškujemo potrebe privrednika i da na vrijeme reagujemo kada su u pitanju prekvalifikacija i dokvalifikacija kadra. Između ostalog, fokus našeg rada usmjerićemo i na osnovnoškolsko obrazovanje, pogotovo što smo mi jedina javna ustanova koja ima dozvolu za rad u oblasti osnovnog školovanja odraslih – rekao je Granulić.

Izvor: Srpskainfo

Ostavite komentar: