Radojičić: Biće izgrađeno još pet kružnih tokova

BANJALUKA – U nastojanju da budu smanjene gužve u saobraćaju izgrađeno je sedam kružnih raskrsnica, a planirano je da bude izgrađeno još pet. Izjavio je to gradonačelnik Igor Radojičić i napomenuo će do kraja njegovog mandata početi izgradnja mostova preko Vrbasa u Docu i Srpskim toplicama.

– Plan je i da bude završen najveći dio velikog vodovodnog sistema “Crno vrelo”, vodovod za Česmu, koji treba da obezbijedi snabdijevanje vodom za 20.000 potrošača sa rubnih područja – kazao je Radojičić.

Još je istakao da su ukupno rekonstruisane i modernizovane 33 saobraćajnice i izgrađeno više od 27 kilometara nove vodovodne mreže. Najavio je rekonstrukciju toplovodne mreže, kao sljedeći korak na poboljšanju kvalitete gradskog grijanja.

– U protekle dvije i po godine obnovljeno je 19 škola na području grada, a pri kraju je dogradnja Osnovne škole “Branko Radičević” na Starčevici, čime će biti riješen višedecenijski problem nedostatka prostora u jednoj od najvećih škola u Republici Srpskoj – rekao je Radojičić, prenosi Glas Srpske.

Ostavite komentar: