Radna akcija u Banjaluci: U toku uređenje centra grada

Radna akcija pospremanja grada, organizovana u okviru projekta „Malih intervencija”, okupila je danas veliki broj volontera, sugrađana, akademske zajednice, komunalnih preduzeća i svih ljudi dobre volje koji su čistili centralni dio grada.

-Tim za „Male intervencije“ mjesecima je pripremao jedan obiman projekat, koji u praksi znači čitav niz malih intervencija u prostoru. Danas je u fokusu centar grada, potez od Robne kuće „Boska“ do Narodnog pozorišta RS u kome se radi tzv. pospremanje, kojeg čini niz malih aktivnosti koji treba da učine ovaj centralni dio grada i pješačku zonu urednijom – kazao je gradonačelnik Igor Radojičić, koji je učestvovao u današnjoj akciji.

Kako je naveo, slijedi nova „mala intervencija“ – postavljanje gradskih česmi, od kojih je jedna već osposobljena iza RK „Boska“, a sljedeća će biti postavljena u „Parkiću“ za koju će idejno rješenje biti odabrano putem javnog konkursa.

Radna akcija pospremanja grada, organizovana u okviru projekta „Malih intervencija”,okupila je veliki broj sugrađana,…

Publiée par Grad Banja Luka sur Samedi 28 septembre 2019

Šef Tima za „Male intervencije“ Milenko Stanković, kazao je da je centar grada danas ispunjen pozitivnom energijom.

-U današnjoj radnoj akciji učestvuje najviše mladih ljudi, koji prosječno imaju 22 godine, i koji hoće da urede svoj grad. Zajedno korak po korak činimo ovaj grad ljepšim i ugodnijim mjestom za život – rekao je Stanković.

On je naglasio da projekat „Malih intervencija“ ima ukupno 150 lokacija evidentiranih u centru grada i uz obale Vrbasa, od Malte do Kosmosa, između dva tranzita, od mosta Rebrovac do Venecija, te da će u svim planiranim intervencijama u prostoru građani moći aktivno da učestvuju.

Instalacija kod Pravnog fakulteta

Uz ovu prvu veću akciju u okviru projekta „Male interencije“, istovremeno na platou ispred Pravnog fakulteta niče nova atraktivna instalacija-amfiteatar na otvorenom, koju priprema Tim „Small scale“ Istraživačkog centra za prostor. Mlade arhitekte iz ovog tima prije dvije godine su izgradile atraktivan drveni mol na rijeci Vrbas, u blizini dvorane „Obilićevo”.

 

Izvor:(banjaluka.rs.ba)Ostavite komentar: